Mina områden
Mina ämnen
KONTAKTA OSS PÅ MITT I
TIPSA REDAKTIONEN
ANNONSERA I MITT I
ANNONSERA
Meny
Five Guys letar lokaler i Stockholm.
Wikimedia Commons/Mostphotos
Första svenska restaurangerna på gång
Tyresöbon Linus har jobbat i kök sedan han var 16 år. Bland annat på Tyresö slott och Häringe slott. Telefonplansbon Jakob har tidigare varit kock på bland annat Himlen på Södermalm. "Att jobba i skolkök har ett högre syfte. Finns det något viktigare än de som ska ärva världen", säger Jakob.
Angie Gray
Linus och Jakob stoltserar vid dagens tolv olika salladsrätter. "Från min skolgång kommer jag bara ihåg rivna morötter" säger Jakob
✔ Siktar på att tävla om bästa skolmaten ✔ Gör mat till 1 250 elever
Nova, Ritage, Safiya och Angelina går i femman på Runby skola. De är inte nöjda med skolmaten och demonstrerade genom att ta med sig matlåda.
Privat
Det tycker i alla fall några femteklassare som demonstrerade genom att ta med sig matlåda till lunch.
– Det är ihoprörda geggor som smakar ganska äckligt, säger en av eleverna.
Elever protesterar mot lunchen på Runby skola: "Känns inte aptitlig längre"
”Man tänker inte på att man är i en galleria”, säger driftchefen.
Pressbild
1 000 sittplatser – men det ska kännas som en kvarterskrog ✔ Så mycket kostar det
Fredrik Strandberg har öppnat Kokvrån i Kärrtorp.
Sara Strandberg
Populära MA Baker stängde efter sju år.
I stället har Kärrtorpsbon Fredrik Strandberg öppnat matkaféet Kokvrån.
Den mest exklusiva restaurang han öppnat. Nu har Seafood Gastro slagit upp portarna.
Lennart Weibull
Seafood Gastro vid Grand Hotel har fokus på vattnet ✔ Så mycket kostar det
Miljöbyte. Colombianske Hernando Ospina Velez bakade pizza och levererade slicar i sjumiljonersstaden Bogotá och tvåmiljonersstaden Medellin i många år. Nu driver han restaurang i Hässelby. " Det är stor skillnad. Hade jag inte haft min fru här hade hemlängtan blivit för stor" säger han.
Pekka Pääkkö
Hernando har bytt storstadspulsen mot villastaden ✔ Empanadas och napolitanska pizzor ✔ ”Världens bästa”
Det finns massor av hållbara projekt och odlingar i länet – här är några av dem.
Mira Hedberg/Per Lööv/Angie Gray/Axfoundation
Guava på hemmaplan ✔ Bergrumssallad ✔ Alglabb ✔ Glöm vete – nytt spannmål tas fram
Men varför måste vi ställa om kosten egentligen? Mitt i ställde frågan till forskaren Elin Röös.
Vi äter för mycket kött i Västvärlden, säger forskaren Elin Röös.
Mostphotos
Elin Röös: "I denna del av världen äter vi alldeles för mycket kött för att det ska vara en hållbar konsumtion"
Hamam använder bara färska frukter och bär till sitt kafé.
Driver en 70-årig verksamhet: ”Allt kommer från hjärtat” ✔ Öppet till 22
Andreas har tre tankar på 150 liter vardera och brygger nu IPA för fulla muggar för att kunna fylla på i Systembolagets hyllor.
Malin Lövkvist
Mikael Andersson
NK presenterar italienska varor 1953.
Sture Ryman, Svenska Dagbladet. Stadsmuseet i Stockholm
En Evert Augustsson får testa en kavaj under en kurs på NK 1952.
Vimar Ericsson, SvD. Stadsmuseet i Stockholm
Ny chans att se om du har ordning på tarmarna i kålroten – det vill säga tankarna i huvudet
På valborg kan det bli riktigt behagligt.
SMHI: Men först lite snö ✔ ”Bra att hålla sig uppdaterad”