Per Andersson kallar det Hjulkalender, och det är dagliga lucköppningar med bilder, filmklipp och rapporter från dagens runda, som brukar landa på runt tre mil. Han bjuder också på träningstips och personliga reflektioner.

Målet är både att cykla varje dag och att fram till julafton samla in 24 000 kronor till Barncancerfonden. På fredagen hade runt 14 000 kronor tickat in.

– Båda målen ska göra julen 2020 till en bra jul, när så mycket annat varit dåligt. Många har sagt att det är en bra grej, men jag har också hört att folk har inspirerats till att hålla i gång med träningen. Jag tänkte att dagliga uppdateringar kan bidra till att sprida lite glädje och hopp, säger han.

Hur kom du på idén?

– På jobbet får vi fem dagar per år då vi engagerar oss ideellt. Jag och några kollegor hade en idé att cykla till västkusten och samla in pengar i samband med det, men det blev inställt. Så jag tog de här fem dagarna och spred ut över 24 dagar. Det är ett sätt att samla in pengar för en bra sak, men också en blåslampa att verkligen ge sig ut. och träna. Normalt brukar jag göra en del lopp, men det har ju blivit noll sådana i år.

Hur är det att cykla varje dag den här tiden på året?

– Jag brukar cykelpendla annars när jag inte jobbar hemifrån, så jag är van vid det. I år har det varit så milt att jag inte har behövt sätta på dubbdäcken ännu.

Kommer du att cykla på julafton?

– Ja, då blir det målgång.

Du har sagt att det kan bli överraskningar vid lucköppningarna om det kommer in mycket pengar, vad kan det bli för något?

– Det blir nog något som är lite jobbigt för mig att göra, vinterbad är ju populärt så kanske blir det i så fall, säger Per Andersson och passar också på att önska en god hjul.