Gåva. Jorma Toivonen och ett av föremålen som visas 2022, en gåva från en för honom okänd kvinna. Foto: Patrik Wirén

Erotiska föremål visas i trädgård i Bagis i sommar

Årets utställning gav mersmak och inför nästa sommar planerar Jorma Toivonen att utöka till två dagar. Även 2022 bjuder han på visningar med ett specifikt erotiskt tema hemma i trädgården.

  • Publicerad 13:54, 29 nov 2021

Ända sedan 2010 har Jorma Toivonen en dag per år låtit allmänheten ta del av hans enorma samling av erotik. Nytt för i år var att han hade ett tema för utställningen (snoppar) och även 2022 är det en mer nischad samling som visas upp.

– Jag blev inspirerad av att ha ett tema, så det blir det även i sommar. Men nu är det stjärtar som är huvudgrejen, berättar han när Mitt i besöker honom hemma på Riksrådsvägen.

I garaget intill huset finns alltifrån böcker och tidningar till sexleksaker och statyetter. Själv uppskattar han att det handlar om cirka 15 000 föremål, varav de äldsta från 1700-talet.

– Det tråkiga är att jag inte kan ha någon överblick över sakerna, det är så trångt här, konstaterar han.

Han fyller sin trädgård i Bagis med erotik

Trots regnet kom närmare 200 besökare för att ta del av årets utställning. Och nästa år kommer en hel helg att tillägnas erotiken och dess historia.

– Det blir både 5 och 6 juni 2022. Då kan folk välja om de kommer på lördagen eller söndagen. Jag kommer inte fylla hela trädgården med rumpor, men det är huvudtemat, förklarar han.

Som exempel på vad som kommer att visas letar han fram en skulptur av en rumpa. Föremålet är en gåva från en för honom okänd kvinna.

– Hon hade gjort en skulptur av sin rumpa som present till sin man. När han dött ville hon inte ha den kvar hemma, så hon gav den till mig, förklarar han.

Utställningen kommer att äga rum den 5 och 6 juni 2022.