– Vi har en Paris-Brest med pistage och karamell som är populär. Det är ett franskt bakverk som skapades till ett cykellopp mellan städerna. Annars är det cheesecake med äppelkompott som har blivit en Instagramfavorit, säger Frida Bäcke.

Det har gått en månad sedan hon och Bedros ­Kabranian slog upp dörrarna till Sockersucker på Drottninggatan 93.

– Det har varit fullt ös. Jätte­roligt! Vi har bara öppnat dörren och hoppats att folk ska hitta oss, säger Bedros.

– Vi vill att man får mycket smaker och texturer hos oss. ”Value for calories”, säger Frida.

De lärde känna varandra när de jobbade på Magnus Johanssons bageri & konditori i Hammarby sjöstad för tio år sedan.

– Alla tror att vi är ihop. Vi är väldigt goda vänner men absolut inte ett par. Däremot har vi en bebis ihop – bageriet, säger Bedros.

Livet med en bebis börjar klockan fem på morgonen, därefter är det minst tolv timmars jobb. De har länge velat öppna ett bageri och konditori tillsammans och har hämtat inspiration från sina många resor i tidigare jobb.

– Vi funderade på om man verkligen ska behöva resa för att få en bra dessert eller ett bakverk. Vi har även kanelbulle, men det är andra komponenter som gör att den sticker ut lite i smaken, säger Frida.

Hon har bland annat tävlat med kocklandslaget och vunnit guld i både VM och EM, jobbat på NK:s bageri och trestjärniga restaurangen Frantzen.

Samtidigt har Bedros tävlat med svenska bagarlandslaget, vunnit de nordiska mästerskapen i bakning och varit gästdomare i tv-programmet Top chef Mellanöstern.

– Jag har konsultat för bagare i bland annat USA och Kina, det var ascoolt. Men man vaknade upp där ett tag och visste inte vilken dag det var eller vilket land man var i, säger Bedros.

Den första elräkningen har inte hunnit landa i bageriets brevlåda än.

– Vi har hört skräckhistorier från kollegor, det är en en oro och en superstress. Men vi tror att det kommer att vara värt det.

Varför namnet blev just Sockersucker råder det ingen tvekan om.

– För att vi är just sockertorskar. Och det kommer våra gäster också att bli, säger Frida och skrattar.

Bedros fyller i:

– Skit i den där bullen och kom hit och få en upplevelse! Vi har skapat ett utrymme där vi kan gå loss kreativt.

Bästa bakverket?

– Jag har en crush på bullar just nu! Jag käkar en om dagen, minst, säger Frida.

– Tro det eller ej, men en sockerkaka med citron är det godaste jag vet. Det säljer vi inte just nu, men allt bakas efter humör och säsong, säger Bedros.