En del grannar i Kärrtorp var inför bygget av Trilling inte särskilt peppade över att naturen mellan Söderarmsvägen och Gränsberget skulle försvinna. Möjligtvis har de sedan dess kunnat glädjas för studenternas skull som fått välbehövliga bostäder och över att de tre husen ansetts ha sådan verkshöjd att de förra året blev nominerade i tävlingen Årets Stockholmsbyggnad.

Det första huset färdigt för inflyttning i september 2022.

Det första huset färdigt för inflyttning i september 2022.

Anders Björklund

"Varit så jäkla bejublat"

Men sedan dess har Trillings anlete ofta förfulats av ordningen vid studentboendets sop- och återvinningsstationer. Något slags lågvattenmärke nåddes förrförra helgen. Men även förra helgen blev det överfullt och oreda.

– Trilling har varit så jäkla bejublat. Men så här kan det inte få se ut. Det behöver bli en ändring om man ska kunna bo kvar här, säger Peter Mellberg som sett skiten från sitt fönster.

Peter Mellberg

Sopor och förpackningar har enligt flera Mitt i talat med ofta hamnat utanför och blivit en potentiell festplats för både fåglar, råttor och vindgudar.

Röda containrar har ställts ut eftersom man inte lyckats tömma de fasta gröna. Studenten Anna berättar att det ofta sett hemskt ut.

Röda containrar har ställts ut eftersom man inte lyckats tömma de fasta gröna. Studenten Anna berättar att det ofta sett hemskt ut.

Anders Björklund

Just när Mitt i kommer till Söderarmsvägen ser det dock klanderfritt ut.

– Men satan vad hemskt det sett ut. Det har legat berg med sopor och det har blåst runt, säger litteraturvetenskapstudenten Anna Hagström som bott här i ett år.

"Inte fungerat som tänkt"

Företaget Teoge som förvaltar husen på uppdrag av fastighetsägarna har tagit emot många klagomål, även från studenterna.

– Det är olyckligt hur det varit, säger Josef Zeglem, förvaltare från Teoge.

De gröna containrarna ska när allt fungerar som tänkt lyftas upp och tömmas från botten, något som dock inte fungerat. Men nu ser en ändring ut att vara på väg.

– Problemet är att de inte fungerat som tänkt. Vi är i dialog med tillverkaren. Reservdelar är beställda, säger Josef Zeglem som hoppas att de gröna containrarna snart ska fungera.