Drabbat. Rånen har skett mellan Heron city och Segeltorps centrum. Foto: Sacharias Källdén

Sju ungdomsrån i Segeltorp i höst

Ytterligare ett ungdomsrån inträffade i Segeltorp i helgen. Totalt har polisen fått in sju anmälningar under september och oktober. Och polisen tror att ännu fler blivit utsatta.

  • Publicerad 11:29, 5 nov 2021

Tre pojkar i 12- till 13-årsåldern utsattes för ett rån ungefär vid Zetas trädgård vid 17-tiden i lördags. Tre gärningsmän försvann därifrån på en elsparkcykel.

Ytterligare ett rånförsök inträffade.

Totalt har polisen fått in sju anmälningar om rån i Segeltorp/Kungens kurva under september och oktober, varav ett försök och sex fullbordade rån. Men polisen tror att ännu fler blivit utsatta och har nu gjort ett inlägg i den lokala Facebookgruppen.

– Vi ser att föräldrar och andra skriver saker som inte polisen känner till. Vi vill att de kontaktar oss och anmäler även om det bara var ett försök som avbröts. Vi vill ha in så mycket information som möjligt, säger Anna Schelin, kommunpolis.

Samma tillvägagångssätt

Rånen har inträffat mellan Heron city och Segeltorps centrum, längs med bussens färdväg. Rånen har inträffat sen eftermiddag och tidig kväll, mellan 15 och 20. Det har varit två till fyra gärningspersoner, i övre tonåren. Tillvägagångssättet är likadant.

– Någon av rånarna går fram till en person och säger att denne har misshandlat hans lillebror eller kompis och att han vill kolla i telefonen, eftersom misshandeln ska vara filmad, säger Anna Schelin.

När gärningspersonerna har fått mobiltelefonen har de försvunnit på en elsparkcykel.

Polisen och kommunens fältare och trygghetsvärdar samverkar för att ha ökad närvaro i Segeltorp och Kungens kurva. Segeltorpsbor har även dragit i gång nattvandringar i området.