I mannens hem i Häggvik hittade polisen cannabis och en mindre mängd kokain. Det verkliga fyndet gjordes när man genomsökte en annan lägenhet, som mannen hyrde i andra hand, också den i Häggvik.

Där fanns kilovis med amfetamin, cannabis, kokain och MDMA, plus tusentals tabletter med olika slags narkotika så somTramadol, Diazepam och Ketamin.

Utöver detta fann polisen handskar, förpackningsutrustning i form av cirka 2 400 vakuumpåsar och mer än 900 kuvert av olika sorter, två vakuumförpackare, en etikettskrivare, en krypterad mobiltelefon och och 6 300 kronor i kontanter. Detta visar, enligt åklagaren, att distribution av narkotika förekommit från lägenheten.

Medgav eget bruk

I tingsrätten medgav mannen narkotikabrott av normalgraden, bland annat cannabis för eget bruk, men när det gällde narkotikan som fanns i hans andrahandslägenhet förklarade han att han tvingats förvara knarket där av några hotfulla män.

Invändningen var enligt tingsrätten så egendomlig att den kunde lämnas utan avseende. I stället dömdes mannen för grovt narkotikabrott, eftersom brottet ”avsett en särskilt stor mängd narkotika samt då det utgjort ett led i en verksamhet som bedrivits i större omfattning eller yrkesmässigt” och påföljden blev fem års fängelse.