Yvonne Sundman, 77, pensionär, Hässelby strand:

– Själv ska jag börja julpynta om någon vecka. Då tar jag fram julstjärnorna och köper någon julblomma. Jag vill ha det fint till min födelsedag den 3 devember. Men julgranen får man ta fram först veckan före jul.

Charlotte Helzén, 48, poet, Södra Ängby:

– Jag tycker det är okej nu i november, fast egentligen borde man vänta till december. Men är det några adventsljusstakar är det ju trevligt, lite ljus i mörkret.

Minna Koskivirta, 54, jobbar inom socialtjänsten, Hässelby strand:

– Jag julpyntar inte särskilt mycket själv, men jag har två adventsljusstakar som jag ställer fram till advent. Folk får väl julpynta i juni om de vill det, men jag väntar. För sent är det i alla fall aldrig.

Christofer Ahlandsberg, 63, kurator, Hässelby strand:

– Jag tycker att det är trevligt om man väntar till advent, jag gör det även om man blir frestad. Det är ju fint att folk sätter upp julstjärnor i fönstren, vi behöver det.

Anders Alvin, 58, Solhem:

– Granen börjar vi julpynta i början av december. Det är tradition. Vi har även mycket ljusslingor, som lyser upp i mörkret. Vi lägger rätt mycket jobb på att julpynta och börjar sätta upp ljusslingor i mitten av november.

Anna Bergman Jurell, 55, Solhem:

– Vi börjar julpynta så sent som möjligt, vi väntar till första advent. Vi pyntar med gammaldags julpynt, som en krubba av trä, ljus och julänglar.

Åsa Elfving, 71, Solhem:

– Jag julpyntar aldrig. Jag har ledsnat på att julpynta, jag har julpyntat nog. Att andra julpyntar har jag inget emot, det ser trevligt ut.

Erika Ullvin, 45, Järvastaden:

– Vi julpyntar dagen innan julafton. Det är något vi håller stenhårt på. Vi brukar pynta med hyacinter och amaryllis. Vi har även ljusslingor.