Digitalt. Kronprinsessparet träffade Daniel Källenförs digitalt. Foto: Lidingö stad

Kronprinsparet hälsade på Lidingö – digitalt

24 mars besökte kronprinsessparet Victoria och Daniel Lidingö – via nätet. Syftet var att höra hur ön påverkats under pandemin. – De var väldigt pålästa kring Lidingö, säger Daniel Källenfors (M).

  • Publicerad 10:15, 25 mar 2021

Genom ett digitalt möte med kommunstyrelsens ordförande Daniel Källenfors (M), besökte kronprinsessparet Victoria och Daniel Lidingö 24 mars.

Hovet tog själv initiativ till mötet. Syftet var att höra sig för om hur det är i olika kommuner med anledning av pandemin.

– Det är det väldigt positivt att de ville höra om just Lidingö och vad som händer här. Krinprinsessan Victoria är ju vår blivande regent, så det är bra att hon vill informera sig om olika platser, säger Daniel Källenfors (M).

Under samtalet berättade Daniel Källenfors om att näringslivet drabbats hårt och om utmaningar inom skola och omsorg.

En annan fråga var hur ungdomar drabbats av distansundervisningen. Kronprinsessparet ville höra hur staden arbetar med ungdomsfrågor, som den psykiska hälsan och hur fysisk aktivitet uppmuntras.

– Det var trevligt. De var väldigt pålästa om Lidingö. Prinsen har varit här många gånger och cyklat och han undrade hur det går med Ekholmsnäsbacken, säger Daniel Källenfors.

Var det första gången du talade med en medlem ur hovet?

– Ja, det var första gången. Det var trevligt och de kändes sympatiska och öppna. Och så var det kul att få berätta om Lidingö.