Meröppet. I somras blev Kajsas i parken större. Nu kan de utbyggnaden även bli permanent vilket även innebär att de kan hålla öppet på vintern. Foto: Stephanie Östman

Kajsas i parken kan även bli vinterfik

I somras var det premiär för ett nytt, större Kajsas i parken. Kaféet i Vita bergen siktar nu på att bli ha öppet även kalla månader. "Vi vill skapa någon slags härlig vinterträdgård", säger delägaren Eva Östman.

  • Publicerad 16:43, 11 okt 2021

Kaféet Kajsas i parken har blivit allt mer populärt de senaste åren. I somras expanderade man med ytterligare byggnader, nytt kök och toalett.

– Det har varit fullt tryck, trots pandemin. Det har funkat bra, trots att vi fick grönt ljus för nya bygglovet mitt i säsongen och fick göra lite rockader, säger delägaren Eva Östman.

Expansionen gjordes dock med ett temporärt bygglov. Nu har en ansökan lämnats in för att förändringen ska bli permanent – vilket också skulle göra att fiket kan ha vinteröppet.

– Folk vill ha oss här och besöker oss nog gärna även om det är vinter och kallt. Det finns många härliga dagar för att vara ute och röra på sig även vintertid.

Till sommaren kan Kajsas i parken bli dubbelt så stor

"Härlig vinterträdgård"

Exakt hur vinterfiket kan komma att se ut kan dock Eva Östman inte svara på i dagsläget, annat än att utbudet blir anpassat efter säsong, på så sätt att de kanske inte serverar glass.

– På sikt vill vi skapa någon slags härlig vinterträdgård. Ha lite olika aktiviteter. Vi får se vad det blir.

Först finns utmaningar med att till exempel säkra sittplatser inför kylan, men förhoppningen är att kunna hålla öppet redan kommande vinter.

– Vi hoppas få besked om bygglovet så fort det bara går.