– Det finns jättemånga parker här, det tycker jag om. Jag gillar att hänga och slänga.

Vi har just mött upp Heidi Kirschon Blanck utanför hemmet i Pungpinan i Skarpnäck när hon föreslår att vi går till en närliggande park för att prata om "Den magiska kartan". På plats finns även manusförfattaren och regissören Mikaela Périer som promenerat hit från Björkhagen.

Serien beskrivs som en pedagogisk monsterserie med ett underliggande mål: att lära barn att läsa kartor och undersöka sin närmiljö. Bara några timmar tidigare har Heidi sett de första avsnitten tillsammans med sina klasskamrater på Skarpnäcks gamla skola.

– Jag var väldigt nervös men efteråt kände jag mig stolt, sammanfattar hon upplevelsen.

Det är dock inte första gången hon medverkar vid en inspelning. Tidigare har Heidi setts i mindre roller i TV4-serien ”Drottningarna” och komediserien ”Sommaren med släkten” i kanal 5. 

– Men där hade jag bara en replik: ”Jag måste kissa”, skrattar hon och tillägger senare att hon verkligen vill satsa på skådespeleriet.

– Drömmen vore en komediserie, jag gillar att skratta. Sedan gör jag bort mig ofta, plötsligt kan jag bara ramla, säger hon när hon slagit sig ner på en av bänkarna i parken bara några minuters promenad från hemmet.

"Lite knäpp, men också klok"

Regissören har bara lovord för den unga skådespelaren och minns några kloka ord från inspelningen.

– Vi frågade dig och Elvis om tips och då sa du ”tyck inte att det är pinsamt för då blir det pinsamt.” Det var bra sagt. Kanske är det därför du vore så bra inom komedi, säger hon.

Elvis heter Ral Lustig i efternamn och spelar korpen Aron som agerar vägvisare för Heidis rollfigur Andrea, som fått det storslagna uppdraget att rädda en värld som blivit förstörd. För Mikaela var de båda nioåringarna givna för rollerna.

– Det skulle kunna gått hur som helst att spela in med två nioåringar som aldrig träffats tidigare, men det gick jättebra. De var väldigt duktiga, säger hon.

En utmaning var att serien – på grund av pandemin – animerades och filmades framför greenscreen i studio. Det innebar att de unga skådespelarna, som Heidi säger blev vänner för livet, inte kunde se var de befann sig.

– Man visste inte hur det skulle se ut, men hade ändå en bild i huvudet. Och jag kunde alltid fråga de i teamet, minns Heidi som beskriver sin karaktär som "lite knäpp, men också klok och smart.”

Gillar Harry Potter

Innan det är dags för Heidi att återvända hem får vi veta att hon gillar Harry Potter och att hennes favoritskådis är Emma Watson. Hon gillar också att titta på Hammarbys matcher på Tele2-arena tillsammans med sin pappa. Själv spelar hon i BKBK, Bagarmossen Kärrtorp bollklubb, och har fler framtidsplaner än att bli skådespelare på heltid.

– Att bli fotbollsproffs är också en dröm jag har. Men då kanske inspelningarna krockar med matcherna?