Populärt. Sebastian Panzar på Nya Rågsveds folkets hus berättar att biljetterna har gått åt i rask takt. Foto: Pia Bispo

Här blir det gemensam jul i Rågsved

Vill du ha någon att fira jul ihop med? Nya Rågsveds folkets hus ordnar "Gemensam jul" för 39:e gången – nu i coronaanpassad version.

  • Publicerad 01:15, 14 dec 2021

140 personer, uppdelat på två sittningar, är välkomna att käka en jultallrik och umgås i Nya Rågsveds folkets hus på julafton.

Vanligtvis brukar flera hundra personer bjudas in men i år kör arrangörerna på en coronaanpassad jul, med avstånd mellan borden i en stor lokal och lagom mycket folk. Eftersom biljetterna tros ta slut väntas inte lika många barnfamiljer som tidigare.

För att coronasäkra får olika sällskap sitta separat. De som kommer ensamma får sitta med bordsvärdar från föreningen.

– Annars brukar det komma ganska många familjer. De som också brukar komma hit är de som inte har någon att fira med och som inte vill laga julmat ensam, eller de som tröttnat på sin familj. Det brukar också komma hemlösa och de som är utanför samhället. Vem som helst får komma, säger Sebastian Panzar från Nya Rågsveds folkets hus.

Nyårslunch i kyrkan

Svenska kyrkan i Årsta bjuder in till trerätterslunch på nyårsafton. Lunchen är klockan 13 och föranmälan krävs.

Rågsveds krog har också öppet på julafton, med karaoke.

Vegansk meny

Han berättar att det är 39:e gången som Gemensam jul ordnas. Förra årets coronauppehåll gjorde att firandet saknades av många.

– Det är jättekul att vi kan göra detta igen, säger Sebastian Panzar.

Gästerna kommer få varsin jultallrik och det finns vegetarisk, vegansk och icke-vegetarisk meny att välja på. Det blir musikunderhållning, men ingen tomte eller aktiviteter för barn i år.

Biljetter, som har gått åt i rask takt, fås gratis via Musketörerna i Rågsved, Vantörs församling och hos föreningen Bryggan/Convictus i Högdalen.