När domaren blåste av matchen stod det 3-2 på resultattavlan och klubben själv frågar sig på hammarbyfotboll.se om detta var ”den galnaste damallsvenska holmgången som spelats.”

Hammarby rivstartade och ledde med 3-0 till den 38:e minuten då Häcken reducerade. Häcken som tills dess varit etta i allsvenskan lyfte sig efter sin mardrömsinledning och i 87:e minuten satte laget tvåan.

"Enorm glädje"

De avslutande åtta minuterna blev riktigt nerviga och Häcken hade bud på 3-3. I den 95:e minuten blåste domaren av matchen.

– Det var enorm glädje och lättnad att vi vann matchen. Det blev en magisk dag på alla sätt, med en otrolig inramning genom stödet från läktaren, säger mittfältaren Ellen Gibson som kom in i 73:e minuten.

"SM-guldet ska till Söder" löd tifo-budskapet på Tele2 arena på söndagskvällen.

Gustav Gelin

Champions League

Hur det än går i den sista omgången så har Hammarby nu säkrat en topp tre-placering vilket innebär att laget får kvala till Champions Leagues gruppspel.

– I går hade jag inte koll på det utan det var något jag insåg i dag (läs måndag). Det känns helt fantastiskt. Det är en av mina drömmar att spela Champions League med Hammarby. Jag är både glad och stolt över laget.

Ellen Gibson.

Anders Björklund

Men nu blickar Gbson framåt mot den avgörande matchen. Vinsten fick Hammarby upp i allsvenskans ledning.

Hoppas på stort bortafölje

Laget har samma poäng som Häcken men ligger tre mål bättre till inför sista matchen som spelas mot Norrköping borta på lördag. En poäng bakom Hammarby och Häcken jagar Linköping.

– Vi vill vinna och kommer inte vara nöjda med något förrän den matchen är klar. Det kommer att bli en tuff match på flera sätt. Norrköping är bra på hemmaplan. Men vårt fokus kommer att ligga på att spela vårt spel med fart och att ha mod in i sista minuten, säger Ellen Gibson.

Guldmatchen ligger drygt 1,5 timmes bilresa från Stockholm.

– Jag hoppas och tror på stort stöd i Norrköping nu när vi har chansen till guld. Vi har världens bästa supportrar. Publiken är vår tolfte spelare, säger Ellen Gibson.

Fotnot: Norrköping-Hammarby spelas på lördag klockan 14.