Som Mitt i tidigare har rapporterat har krögarna Magnus Ek och Agneta Green slagit igen Oaxen krog och slip på Djurgården. Nu står det klart att det blir blir grundarna av Fabrique Stenugnsbageri, Lotta och David Zetterström, som ska ta över lyxrestaurangens lokaler under det nya namnet Fabrique Oaxen.

– Vi har som gäster på Oaxen genom åren förälskat oss i platsen. Att vi nu har fått förtroendet att förvalta och utveckla Magnus och Agnetas livsverk är en dröm för oss, säger de.

Oaxen slip blir kvar som restaurang och kompletteras med vinbar, butik, bageri och kafé.

Menyn är ännu inte satt men Lotta Zetterström poängterar att Oaxens gäster kommer att känna igen sig.

Gästerna kommer att känna igen sig på Fabrique Oaxen, enligt de nya ägarna.

Gästerna kommer att känna igen sig på Fabrique Oaxen, enligt de nya ägarna.

Pekka Pääkkö

"Vill behålla grundfilosofin"

– Vi vill behålla grundfilosofin och dra nytta av Oaxens egna odlingar.

Agneta Green är inte orolig.

– Det känns både tryggt och spännande att lämna över till Lotta och David. De har precis som vi ett genuint intresse av lokala råvaror och själva hantverket bakom matupplevelsen, säger hon.

Paret Zetterström planerar även att utveckla hotellverksamheten med målet att Oaxens klassiska hotellbåt ska erbjuda övernattningar även vintertid.

Öppningen planeras till efter påsk 2023.