I mars förra året öppnade den prisade kocken dörrarna till den nya stjärnkrogen. Beläget vid vattnet på Biskopsudden på Djurgården, riktar Aira in sig på en gastronomisk upplevelse.

som fokuserar på den nordiska matkulturen.

Med hjälp av kökets internationella kockar inspireras även menyn av flera kulturer, berättade Tommy Myllymäki i en intervju med Mitt i i vintras.

https://www.mitti.se/nyheter/rusning-till-myllymakis-nya-lyxkrog-pa-djurgarden-titta-in/lmtaw!7805767/

Under måndagens ceremoni stod hållbarhet i centrum. En ny kategori som introducerades förra året är Michelins gröna stjärna som står för restaurangers hållbara meriter. Aira på Djurgården blev dock inte tilldelad denna utmärkelse.

”Norden är ett geografiskt område som verkligen ligger före när det kommer till hållbarhet, en samling länder som förespråkar att arbeta hand i hand med naturen och föregå med gott exempel för resten av världen” säger Gwendal Poullennec vid Guide Michelin i ett pressmeddelande.

Tillsammans med Oaxen Krog blir Aira Djurgårdens andra Michelin-märkta restaurang.

https://www.mitti.se/nyheter/stjarnkrogaren-tommy-myllymaki-vill-oppna-varldens-basta-restaurang-pa-djurgarden/aRKokf!k1a4Ezusaagn8LpJjC4qIA/