För ett drygt år sedan stängde McDonalds i Globen. Sedan dess har lokalerna gapat tomma, men nu är det snart slut på det.

– Det har dragit ut på tiden. Vi har varit tvungna att återställa lokalen, den var ganska nedgången. Det var avlopp, fettavskiljare med mera som skulle fixas. Men det har också tagit tid att hitta ett koncept som passar för läget. Det är en bred målgrupp med boende, evenemangsbesökare och de som jobbar i området, säger Bengt Blomquist, marknadsansvarig på fastighetsägaren Corem.

Inga burgare

Tanken är att den nya aktören, som även står bakom burgarkedjan Brödernas, ska flytta in i månadsskiftet och öppna första veckan i april. Men det blir inga burgare i gamla McDonalds – utan en foodcourt med italienska och asiatiska smaker.

– Vi har ju redan Brödernas i närheten så vi vill tillföra något nytt i utbudet. Det blir napolitansk pizza, egengjord pasta och sushi under samma tak. Tre koncept men ett ställe, säger Joakim Wiklander, delägare i Brödernas och nya "Globen food market".

Han säger att de redan "älskar läget".

– Det är många företag, mycket events. Vi vet att det kommer att gå bra. Det finns flera bra matställen i närheten men vi kommer med snabbmat i lite finare, lyxigare miljö.

Totalt blir det 220 sittplatser, och uteservering både på torgytan utanför shoppingcentret och inåt ljusgården.