Så vill partierna kapa väntetiderna på vårdcentralerna

Nyheter Val 2022. Vi har frågat politikerna i Region Stockholm En av fyra länsbor uppger att de får vänta orimligt länge på en tid hos vårdcentralen. Mer pengar till primärvården, listningstak och helgöppet är några av partiernas lösningar.måndag 8/8 14:00

”Det tar minst tre veckor att få tid hos läkaren”

Nyheter Ont om läkare. Husläkarna har inte tid för sina patienter Vårdcentralerna ska vara ”navet i sjukvården”. Det är alla partier överens om. Alla ska dessutom ha en fast husläkare. – Men det är för få läkare på vårdcentralen. Det kan vara svårt att få en tid,...måndag 8/8 5:00

Man skjuten till döds i Hässelby – tre anhållna

Nyheter Stadsdelen har aktiverat krisstöd Den nu avlidne mannen hittades inomhus när polisen kom till platsen. Under natten till måndagen anhölls sedan tre män, skäligen misstänkta för mord.måndag 8/8 7:04

TV-klipp och nyheter

Val i Stockholm 2022

Mitt i:s bevakning av valet 2022

Här hittar du alla våra valartiklar I höst avgörs det vem som ska styra landet, kommunen och regionen. Här hittar du Mitt i:s samlade valbevakning inför valet 2022.måndag 4/4 13:53

Färre bokningar på kanotklubbarna efter pandemiåren

Nyheter Men automatisk kajakomat har fått vind i seglen Fler väljer att ge sig ut på vattnet spontant i år. Orsaken? Pandemin, tror Kerstin Öberg, ordförande i kanotklubben Mälarpiraterna. – Det har varit en konstig sommar i år, säger hon.söndag 7/8 5:00

Mest läst just nu

Visa fler

Stockholm Debatt

Visa fler

Janne "Bumba" – 65 år i musikens tjänst

Nyheter Han började som pianist vid 15 års ålder, men basfiolen tog honom till de stora scenerna i Sverige. Såpass stora att Trio me´ Bumba hade Beatles som förband under en turné. – Det är en sak man inte...lördag 6/8 5:00

Drottningholms turister på väg tillbaka

Nyheter Tapp mot 2019 – men går framåt: "Över förväntan" Efter pandemiåren börjar turisterna hitta tillbaka till såväl Drottningholms slott som Birka. Men än är antalet besökare inte lika många som tidigare.fredag 5/8 14:08

Ministern besökte kustbevakningen

Nyheter Morgan Johansson (S) på blixtbesök hos kustbevakningen Valspurten närmar sig nu när sommaren börjar ta slut. Inrikes- och justitieministern Morgan Johansson (S) har varit på plats i Värmdö där han bland annat besökte kustbevakningen. – Det ger otroligt...fredag 5/8 16:50

Kryssningsfartyget Galaxy blir flyktingboende

Nyheter 265 personer varslas Det är snart slutkryssat mellan Stockholm och Åbo med Tallink Silja. Färjan som trafikerar sträckan, M/S Galaxy, ska nämligen bli tillfälligt flyktingboende i Nederländerna.fredag 5/8 5:00

Man knivhuggen utanför matbutik i Järfälla

Nyheter En person gripen En man ska ha blivit knivhuggen i närheten av en livsmedelsbutik på Söderhöjden under förmiddagen. I närhet av området kunde senare en man gripas.fredag 5/8 13:13

KRÖNIKOR

Visa fler

Linbana och utegym på Skälbyplan

Nyheter Kommunen fick in 70 förslag Från halvtrist grusfotbollsplan till linbana, hinderbana och utegym. Det har hänt en del på Skälbyplan.måndag 8/8 14:36

Polisen publicerar ny bild på avliden kvinna – vädjar om tips

Nyheter "Allmänheten uppmanas fortfarande att höra av sig" Den kvinna som hittades avliden i Kungsängen i slutet av juni i år har fortfarande inte identifierats. Polisen vänder sig därför på nytt till allmänheten, den här gången med en ny bild på kvinnan.måndag 8/8 11:32

Fick sin permobil stulen – för andra gången

Nyheter ”Ett utbrett problem” För andra gången på ett halvår har Monica Abrahamsson blivit bestulen på sin permobil. Nu verkar det som att en stöldvåg sköljer över Stockholmsområdet, men polisen har ingen statistik. – Det är ett...måndag 8/8 10:00

Botkyrkas avhopparverksamhet ingår i nationellt samarbete

Nyheter Två unga mördades i Botkyrka inom loppet av 24 timmar. Behovet av avhopparstöd för kriminella ökar i Sverige. Botkyrka kommuns verksamhet ligger steget före många andra kommuner.söndag 7/8 7:00

Ansträngt läge på Danderyds sjukhus i sommar

Nyheter Covid-19. Hög press på grund av ökad smittspridning och sommarledighet Fler coronafall på Danderyds sjukhus i sommar, men inga inlagda på IVA. "Har du behov av sjukvård ska du komma till oss. Det finns inget att oroa sig över", säger sjukhuset pressansvarige, Bernd...lördag 6/8 7:00

Helikopterbryggan i Viggbyholm måste rivas

Nyheter Kommunen utreder: "Det är en mer komplex situation" Mark- och miljödomstolen sagt sitt. De uppmärksammade bryggorna i Viggbyholm måste rivas. Och hittills har ingen överklagat.lördag 6/8 7:00

QUIZ

Quizza – vad kan du om Stockholm?

Visa fler

FLER NYHETER

Trots badavrådan i Maltesholm – inga skyltar uppe

Nyheter Badgäst: "Svårt att veta vad som gäller" Att det är dålig vattenkvalitet vid Maltesholmsbadet är känt sedan länge. Men om bad avråds eller inte är luddigt för badsugna besökare. Och var bakterierna kommer från orsakar huvudbry för staden.fredag 5/8 22:53

Tre män döms – försökte stjäla kablar

Nyheter Nekar till brott Tre män döms vid Attunda tingsrätt för försök till grov stöld i Täby.fredag 5/8 16:27

Planen: Nytt omsorgsboende i centrala Täby

Nyheter Boulebana ovanpå parkeringshuset intill Kommunen planerar för ett nytt vård- och omsorgsboende vid Byängsparken i Täby. Ny detaljplan kan komma att förändra området.fredag 5/8 16:19

Nytt i Nöjesstockholm

I sommar är det gelato som gäller

Nyheter LISTA: Över 60 gelaterior i Stockholm Flytta på dig gräddglass! Nu tar gelaton över. Och enligt Patrik Centellini på Gelato Caput Mundi är det bara början på stockholmarnas vurm för den iskalla italienska läckerheten.söndag 10/7 11:29

FLER NYHETER

Funktionsnedsatt lämnades i sju timmar

Nyheter Kommunal förare fått varning. En person med funktionsnedsättning lämnades ensam utanför sin dagliga verksamhet i sju timmar. Nu har chauffören fått en varning efter händelsen.fredag 5/8 15:59

Oväntade vinnarna av Gothia cup

Nyheter Vinnare. "Glädje och lättnad flödade i kroppen" När Sollentunalaget Maj FC startade 2019 var målet klart: vinna Gothia cup. Två år, en pandemi och många cuper senare är laget tillbaka i Sollentuna, med bucklan på hyllan.fredag 5/8 15:48

Nytt utegym i naturliga material

Nyheter Nu har det senaste utegymmet i Nacka öppnat­. Gymmet ligger i Gröna dalen mellan Fiskätra och Igelbodaplatån, alldeles bredvid bollplanerna. Redskapen har byggts i naturliga material och med färger...fredag 5/8 15:36

Dags för lokal konstrunda

Nyheter Gott om offentlig konst i södra delarna av stan: ”Inte alltid vackert” Tankeväckande, subtil eller gigantisk. Runt om i södra Stockholm finns mängder av konstverk i det offentliga rummet. Här är några du lätt kan ta dig till med SL-kort, cykel eller till fots.fredag 5/8 15:08

Nacka och Värmdö tar emot 289 flyktingar

Nyheter Den ryska invasionen av Ukraina har skapat en stor flyktingström från landet. Nu har Migrationsverket börjat hänvisa de ukrainska flyktingarna till kommuner runt om i landet.fredag 5/8 14:58

Tyresö tar emot 125 ukrainska flyktingar

Nyheter Den ryska invasionen av Ukraina har skapat en stor flyktingström från landet. Nu har Migrationsverket börjat hänvisa de ukrainska flyktingarna till kommuner runt om i landet.fredag 5/8 14:50

Full fart för Brommas seniorer i sommar

Nyheter Boule på allvar: "Nu ska det krossas!" Boule, tipspromenad och utflykter. I år har Brommas seniorer möjlighet till ett fullspäckat sommarschema. Följ med till Traneberg på en boulerunda!fredag 5/8 14:36

Rinkebys nya återbruk populärt

Nyheter Här kan du lämna ditt skräp och fynda Pyssla, sortera skärp, lämna in saker du inte använder och fynda i massor – helt gratis. Nyligen öppnade ett nytt återbruk på Rinkebystråket.fredag 5/8 14:25

Nu pågår Järva filmfestival

Nyheter Besökare: "Bra med så mycket aktiviteter för barnen" Just nu pågår årets Järva filmfestival. En folkfest fylld av film och familjeaktiviteter.fredag 5/8 11:50

Ungas hälsa kartläggs i ny studie

Nyheter "Jag ser fram emot att vi tillsammans kan förstärka och rikta vårt arbete" En studie i fyra kommuner i Södra roslagen har studerat vilka skyddsfaktorer som påverkar ungas hälsa. Nu hoppas de stärka arbetet för unga.fredag 5/8 11:30

Därför får Väsby ta emot så få flyktingar

Nyheter Lägst. Ordnar hem åt 15 personer från Ukraina Av alla kommuner i länet ska Upplands Väsby ordna bostad till minst antal flyktingar från Ukraina. Och de 15 platserna är redan fulla.fredag 5/8 10:46

Flyktingar ska bo på äldreboende

Nyheter Ny lag. "Många boenden som ska lösas på kort tid" Kommuner i Stockholms län har tilldelats ett visst antal ukrainska flyktingar som ska tillhandahållas boende. För Vallentuna innebär siffran en utmaning.fredag 5/8 10:37

Flyktingar bor hos Sigtunahem

Nyheter Ny lag. 7 av 21 från Ukraina har fått bostad Möblerade lägenheter i Sigtunahems bestånd. Det är bostäderna som kommunen erbjuder till de tilldelade flyktingarna från Ukraina. – De är nöjda med de boenden de har fått, säger Olive Carlson på...fredag 5/8 10:25

Halva flyktingkvoten snart fylld

Nyheter I augusti ska Sollentuna ha ordnat bostad åt 39 av 65 från Ukraina Nyligen lagstadgades det att kommuner i Stockholm ska tillhandahålla boende åt ett visst antal ukrainska flyktingar som flytt från kriget. I Sollentuna hamnade antalet på 65 personer.torsdag 4/8 17:18

Bokade passtider står oanvända - "Vi ser ett ökat antal"

Nyheter Samtidigt fortsatt lång väntetid på att få sitt pass En miljon fler än vanligt kommer ansöka om pass i år. Men många kommer inte till sina bokade tider.torsdag 4/8 16:03

Clownigt besök till Tureberg

Nyheter Föreställningen hålls på låtsasspråk. Den 15 augusti kommer clowntrion Trio Smack till Sollentuna för att bjuda på clownshow.fredag 5/8 15:49

Nu blickar krögarna framåt: "Kul med mycket att göra igen"

Nyheter Gästerna återvänder till kroglivet Den första sommaren på två år helt utan restriktioner är i full gång. Hungriga gäster har börjat hitta tillbaka till restaurangerna i Solna och Sundbyberg, samtidigt spås nya orosmoln.fredag 5/8 13:30

Snart dags för Bergshamra Pride

Nyheter Tillbaka efter pandemiuppehållet Efter en vecka av Stockholm Pride kan Solnaborna snart njuta av ännu en parad, nämligen sin egen. Lördagen 27 augusti arrangeras Bergshamra Pride på nytt efter inställda firanden under pandemiåren.fredag 5/8 13:15

Nya bilder: Här sprängs för nya t-banan till Solna

Nyheter Mitt i tittar in i arbetstunneln vid Arenastaden Om sex år ska man kunna ta tuben till Arenastaden. Då måste berg sprängas, och inte bara för spårtunnlarna. Mitt i svängde förbi Dalvägen där en 310 meter lång arbetstunnel tar form.torsdag 4/8 16:00

Polisen uppmanar Stockholmarna att lämna bilen hemma i helgen

Nyheter Prideparad och bilkortege samtidigt Tusentals människor förväntas fylla city på lördag.torsdag 4/8 14:09

Över hundra hushåll utan varmvatten i två dygn

Nyheter Kallhäll särskilt påverkat I två dygn har över hundra hushåll i Järfälla varit utan varmvatten, särskilt utsatt har Kallhäll varit. Enligt Eons presstjänst ska problemet vara åtgärdat i eftermiddag.torsdag 4/8 12:11

Kommunen: "Ingen fara att bada i Ösbysjön"

Nyheter Avrådde från bad - tog sedan nya vattenprover Tidigare i veckan avrådde Danderyds kommun från bad i Ösbysjön. Efter nya prover ger man nu grönt ljus för bad i sjön igen. "Det är lugna puckar" säger Kjell Jakobsson.torsdag 4/8 11:41

Fem misstänkta för brott efter brand i lägenhet

Nyheter Tre till sjukhus En brand bröt ut i ett flerfamiljshus på Gärdet på torsdagsmorgonen. – När jag tittade ut i trapphuset och var det alldeles tjockt av rök, säger en granne.torsdag 4/8 7:44

Kraftig ökning av A-traktorer i Stockholms län

Nyheter Trimmade fordon vanligare – regler ses över Har du märkt av fler långsamtgående fordon på vägarna det senaste året? Inte så konstigt i så fall. Antalet A-traktorer har nämligen ökat markant på bara ett år, visar siffror från Transportstyrelsen.torsdag 4/8 5:00

Italienska pjuck steppar in på torget

Nyheter Big no-no. "Det kommer inte säljas sneakers" Att starta en nischad skobutik för damer i en tid när kläder säljs som bäst på nätet kanske låter som en vågad idé. Men om det ska fungera någonstans är Djursholm den rätta platsen, menar...onsdag 3/8 16:21

Bensin: lägsta priset på fem månader

Nyheter På väg. Bensinpriset sjunker, men fortfarande högt Literpriset för bensin ligger under 20 kronor för första gången sedan Ryssland invaderade Ukraina. – Det är fortfarande för dyrt, tycker en besökare som Mitt i pratar med på en bensinstation i Märsta.onsdag 3/8 16:00

Förarlös vaktbil kraschade in i uteservering

Nyheter Två förda till sjukhus En bil utan förare rullade in i en uteservering i centrala Stockholm under natten till onsdag.onsdag 3/8 7:17

Mörkt resultat för länet i årets solcellsrankning

Nyheter Stockholms stad i botten Norrtälje är bäst och Stockholm sämst i länet i rankningen Solcellstoppen.onsdag 3/8 5:00

9 fler covid-sjuka vårdas på länets sjukhus

Nyheter Mindre ökning än förra veckan: "Glädjande" Nya siffror visar en svag inbromsning i antal patienter som vårdas med covid-19 vid länets sjukhus. Men mycket kan hända när semestrar och sommarlov tar slut, menar chefläkaren Patrik Söderberg.tisdag 2/8 16:28

Här kan du fånga regnbågen – på marken

Nyheter Övergångsstället utanför stadshuset byter färg Snart kan du vandra på regnbågens alla färger utanför stadshuet.tisdag 2/8 13:29