Hon blev stångad av älg – berättar om attacken

Nyheter Fick föras till sjukhus med bland annat brutna revben Det kunde ha slutat mycket värre. Bland annat kom en kvinna med barnvagn gående på stigen sekunderna efter attacken.fredag 7/10 12:00

Byggmissen avslöjades – från luften

Nyheter Flygbilder visade på tidigare okända fel Grundplattan till ett hus Stockholmshem ska bygga måste göras om. Nu kan Mitt i avslöja vad som gjorde att den inte höll måttet. "Utifrån ett flygfoto kunde vi se att något inte stämde," säger...fredag 7/10 14:42

Underlaget äntligen klart – eller?

Nyheter Oense. Hellden (MP) och trafikkontoret långt ifrån överens Turerna kring Västerbrons nya cykelbana har varit många. Nu anser staden att cykelbanan är klar. Inte värdigt Stockholm, menar Daniel Helldén (MP).fredag 7/10 14:48

TV-klipp och nyheter

Mörk vinter väntar – julbelysningen i Gamla stan hotad

Nyheter Ideella krafter går bet utan stöd från staden Vackra ljusslingor som lyser upp gränder, torg och gator är ett traditionellt och omtyckt inslag i vinterns Gamla stan. I år kan de utebli.fredag 7/10 15:01

Bostadspriserna fortsätter sjunka i Stockholm – men inte lika fort

Nyheter Rekordmånga osålda bostäder Bostadsrättspriserna i Stockholm går fortsatt nedåt. Men i något lugnare takt än tidigare, visar de senaste siffrorna från Svensk Mäklarstatistik.fredag 7/10 6:02

Mest läst just nu

Visa fler

Stockholm Debatt

Visa fler

18-åring döms till fängelse för mord på 19-åring i Fisksätra

Nyheter Ny dom i hovrätten i dag 18-åringen hävdar att han handlade i nödvärn när han sköt ihjäl 19-åringen utanför kundvagnsskjulet i Fisksätra centrum i februari. Men Svea hovrätt fäller honom för mord.fredag 7/10 11:13

Norra länken avstängd – stora problem i morgontrafiken

Nyheter Trafikverket: "Jobba hemma om du kan" Under fredagsmorgonen har Norra länken stängts av i alla riktningar och i alla av- och påfarter. Påverkan på trafiken i hela Stockholm är mycket stor.fredag 7/10 7:31

Sjöholm, Stadling och Winnerbäck sjunger jullåt tillsammans

Nyheter Aktuella med singel, album och turné Helen Sjöholm och Anna Stadling släpper ett julalbum och ger sig ut på turné. Redan nu släpper de singeln ”Snö och marschaller” tillsammans med Lars Winnerbäck som också har skrivit låten. I december...fredag 7/10 10:35

KRÖNIKOR

Visa fler

Kommunens svar om Granhammarsvägen

Nyheter Konkurrensverket: ”Utredningen är fortsatt prioriterad” Upplands-Bro kommun har nu besvarat Kon­kurrensverkets frågor gällande ombyggnationen av Granhammarsvägen. Hotet om miljonböter kvarstår.fredag 7/10 17:59

VA-taxan kan höjas rejält nästa år

Nyheter Höjning med 1 200 kronor om året för normalvilla Avgiften för vatten och avlopp kan höjas med 25 procent i Huddinge nästa år. För en normalvilla innebär det en höjning med 100 kronor i månaden och för en lägenhet en femtiolapp.fredag 7/10 16:19

Så slår matpriserna mot Järvaborna

Nyheter Röda prislappar lockar fler: "Går åt direkt" Höjda matpriser gräver hål i våra plånböcker. I takt med inflationen söker sig allt fler Järvabor till kampanjvaror och röda prislappar. "Nu är det definitivt priserna som står i fokus hos kunderna",...fredag 7/10 16:19

Mer röda prislappar och mindre oxfilé på öarna

Nyheter Handlare: "Inte bra för någon med prishöjningar" Det blir allt dyrare att fylla matkassen. I takt med inflationen söker sig allt fler Mälaröbor till kampanjvaror och röda prislappar.fredag 7/10 16:09

Brommabor drar åt svångremmen i mataffären

Nyheter Handlare: "Folk handlar lite mer deppmat" Höjda matpriser gräver hål i plånböckerna. Brommabor letar extrapriser och verkar välja bort ekomat. Samtidigt har efterfrågan på "deppmat" – som godis och läsk – ökat i en av matbutikerna.fredag 7/10 16:05

Zebra gästar Stenhamras bibbla

Nyheter Barnteater på biblioteket En liten zebra upptäcker världen i Stenhamra på söndag, när Cirkus Tigerbrand kommer till biblioteket med sin teaterföreställning.fredag 7/10 15:54

QUIZ

Quizza – vad kan du om Stockholm?

Visa fler

FLER NYHETER

Så har grannarna har smyckat Älvnäs

Nyheter "Det skapar en vi-känsla" Den kända Harry Potter-busskuren har satt Älvnäs på kartan. Men det finns gott om igenkänning och populärkulturella referenser som lockar både stora som små till bostadsområdet. "Det strömmar in...fredag 7/10 15:45

Många kroggäster alldeles för fulla

Nyheter Utmaning. ”Måste vända trenden” Fler märkbart påverkade och kraftigt berusade gäster på stans krogar. Det kunde polisen konstatera vid sin senaste tillsyn.fredag 7/10 15:30

Nytt i Nöjesstockholm

Deras internetkonst fyller Kulturhuset

Nyheter Det är sockersött och obehagligt samtidigt. Pastelaes internetkonst har flyttat in på Kulturhuset och det är omöjligt att sluta titta.onsdag 5/10 19:01

FLER NYHETER

"Gnisselkurvan" i Alvik kan rätas ut

Nyheter Oljudet från t-banehjulen stör alltmer "Gnisselkurvan" kan komma att byggas om. Oljudet som t-banetågens hjul åstadkommer i den skarpa s-kurvan på tågbron i Alvik bedöms som alltmer störande i takt med att fler bostäder planeras i...fredag 7/10 15:26

Flytten blev mycket dyrare än de tänkt

Nyheter Sjunkande priser och högre räntor skakar om Bostadspriserna har sjunkit rejält i innerstan. Senaste tiden har prisfallet stannat av, men hur det blir efter sista höjningen av styrräntan återstår att se.fredag 7/10 15:14

Järnvägsrestaurangen fyller 90 år – välbevarad funkispärla

Nyheter Stolt ägare. ”Det är ju rena rama museet här!” Grattis på 90-årsdagen, Östra station! Under 87 av dessa har Järnvägs­restaurangen drivits av Berit Wahlgren eller hennes moster. – Vi är envisa och har bevarat allt i ursprungligt skick.fredag 7/10 15:04

Polis beslagtog värdesaker för 800 000

Nyheter Insatser mot organiserad brottslighet Med Operation slant vill polisen göra det mer knöligt att ha en kriminell livsstil. Nyligen beslagtog de bland annat bilar, dyra klockar och skyddsvästar till ett värde av 800 000 kronor.fredag 7/10 15:00

Hann göra affären innan marknaden sjönk rejält

Nyheter Antalet affärer har blivit betydligt färre Bostadspriserna har sjunkit rejält i innerstan sedan i april i takt med stigande räntor. Senaste tiden har prisfallet och antalet bostadsaffärer stannat av. Hur det blir efter sista höjningen av...fredag 7/10 14:59

Så mycket har priserna fallit på Östermalm

Nyheter Bostadsmarknaden. Högre räntor och sjunkande priser skakar om Bostadspriserna har sjunkit rejält i innerstan. Senaste tiden har prisfallet stannat av, men hur det blir efter sista höjningen av styrräntan återstår att se.fredag 7/10 14:59

”Slår hårt mot alla hushåll”

Nyheter Stigande räntor och priser kommer att slå hårt mot hushållen i Stockholm. Men det kan också bli ett nyttigt uppvaknande – och ett steg mot en sundare amorteringskultur, menar privatekonomen Arturo...fredag 7/10 14:38

"Prisfallet på mindre attraktiva objekt större"

Nyheter Mäklaren tror ändå på god affär för den som vill bo större Lena Svartström, kontorschef på Mäklarhuset Kungsholmen, beskriver marknaden som avvaktande. Säljare och köpare har svårt att mötas.fredag 7/10 14:27

"Mindre lägenheter går starkare igen"

Nyheter Otilia Håkansson är mäklare på Fastighetsbyrån i Vasastan. Hon beskriver en marknad i förändring och att säljare och köpare kommer ha svårt att mötas ett tag till.fredag 7/10 14:25

Priserna ökar – då öppnar Täbybutik hummerbar

Nyheter Olika behov. "Att en delikatess blir dyrare är inte ett lika stort problem" Matpriserna skjuter i höjden, vilket enligt handlarna skapar beteendeförändringar hos Täbyborna. Samtidigt satsar Ica Stop på hummer och champagne.fredag 7/10 14:00

Parkering i Kungsängen ska asfalteras

Nyheter Kvälls- och nattjobb i dagarna tre Under perioden 11-13 oktober så kommer parkeringen vid Kungsängens torg vara stängd kvälls- och nattetid då platsen ska asfalteras. Samtidigt beklagar kommunen att buller kommer att förekomma med...fredag 7/10 13:36

Här har sju lärare sagt upp sig

Nyheter Facket larmar om akutläge. Panikångest, sömnproblem och stark oro. Nu kräver facket akuta åtgärder för att förbättra arbetsmiljön på mellanstadiet på Gubbängsskolan, där sju lärare slutat på bara ett år.fredag 7/10 13:26

Viktig elstation byggs om

Nyheter ✓Från 1930-talet ✓Ska förhindra strömavbrott ✓Förutsättning för nya tunnelbanan En elstation som försörjer stora delar av söderort med ström byggs om. En förutsättning för att staden ska kunna växa och utbyggnaden av tunnelbanan. Men också viktigt för att förhindra stora...fredag 7/10 12:53

Oro bland unga både innan och efter festerna

Nyheter Så jobbar Christinaskolan Lidingöpojkarna i årskurs två dricker mest alkohol i hela regionen­. På Christinaskolans gymnasium arbetar man aktivt­ för att ge ungdomarna stöd. ”Elever gör saker de senare ångrar”, säger Amanda...fredag 7/10 12:45

A-traktor voltade - två unga till sjukhus

Nyheter Polisen misstänker att fordonet manipulerats Under måndagen den 12 september fick två tonåringar köras till sjukhus efter att en A-traktor voltade i Täby. I höst ska polisen arbeta aktivt med kontroller av A-traktorer i ett steg för att minska...fredag 7/10 12:00

Domslut: Solna får bygga nya kvarter i Huvudsta

Nyheter Men valutgången kan ändra planerna Mark- och miljödomstolen ger Solna rätt att bygga skola och 280 bostäder i Huvudsta. Nu är de kritiska grannarnas hopp övre instans – eller maktskifte.fredag 7/10 15:46

Nobelpristagaren möttes av tystnad på bibblan

Nyheter Ceremoni på biblioteket när årets litteraturpristagare tillkännagavs När Svenska Akademien avslöjade att Annie Ernaux får årets Nobelpris i litteratur blev det knäpptyst bland det 20-tal som samlats på biblioteket i Upplands Väsby. – Jag vet inte hur man ska tolka...fredag 7/10 13:30

"Söderorts kanadensare" tillbaka på grön linje

Nyheter Siktar på uppgång – men då behövs ny hall igen Efter nästan tio år i exil är Hammarby Hockey tillbaka på grön linje. Laget siktar på avancemang, men går de upp krävs en annan matcharena – igen. Samtidigt är hallbristen stor i staden.fredag 7/10 11:50

Matholken hjälper pensionärer när matpriser stiger

Nyheter ”En kärleksförklaring” När priserna stiger växer solidariteten – i alla fall i Gubbängen. I den lokala butiken finns nu Matholken; en kyl som kunder kan fylla med matvaror till pensionärer som har det knapert.fredag 7/10 10:15

Dyrare mat: Såhär ändras köpvanorna

Nyheter Inflation. Smöret har ökat med 20 kronor Danderydsborna har tänkt om i takt med att livsmedelspriserna har ökat. Något som handlarna på ICA i Enebyberg och Hemköp i Mörby centrum har märkt av. "Man väljer den billiga bönan" säger handlaren...fredag 7/10 9:19

Nyrenoverad fritidsgård öppnar på nytt

Nyheter Stängde i mitten av juni – större renoveringar har genomförts Åkermyntans fritidsgård öppnar sina lokaler igen tisdagen den 18 oktober.fredag 7/10 6:56

Reparatörer och skräddare hoppas på momseffekt

Nyheter Sänkt moms ska få fler att vilja laga sina prylar Den 1 juli sänktes momsen på reparationer av cyklar, skor, lädervaror och kläder. Det välkomnas av flera reparatörer i söderort. Men det räcker inte, säger Ghandi Shamas i Örnsberg. "Staten sänker en...fredag 7/10 6:30

Efter valet: Det här händer nu

Nyheter "Det viktigaste är om kommunstyrelsens ordförande blir omvald eller inte" Sedan den 11 september har rösträknarna jobbat med att få ihop det slutgiltiga valresultatet. Men vad händer när man vet hur resultatet blev?fredag 7/10 6:00

Trångt i små vallokaler i Danderyd

Nyheter Inga incidenter eller köer rapporterades från vallokalerna under valet i Danderyd, den 11 september, meddelar ordförande i valnämnden, Gustav Nielsen (M).fredag 7/10 6:00

Elever från Rågsved testar naturen som klassrum

Nyheter Besökte golfklubb i Danderyd En satsning på kunskap om allemansrätten, ökad rörelse och i synnerhet golf förde elever från Rågsveds grundskola till Danderyd förra veckan.fredag 7/10 6:00