Fel att neka 65-plussare att välja vaccinsort själva

Nyheter JO kritiserar Region Stockholm Det var fel av Region Stockholm att neka vaccinera 65-plussare som inte ville ha Astra Zenecas vaccin. Det anser Justitieombudsmannen, JO.lördag 25/6 5:58

VAL 2022: Så vill partierna få ner skjutningarna

Nyheter Vad skiljer partiernas politik när det gäller att stoppa nyrekryteringen? Högerpolitik: Fler poliser och strängare straff. Vänster-politik: Sociala, mjuka satsningar. Är det så enkelt? Inte riktigt. Mitt i reder ut vad skillnaderna egentligen är.fredag 24/6 5:54

Stjärnparad på Fotografiska

Nöje Största Terry O’Neill-utställningen någonsin Bardot, Beatles och Bowie. Terry O’Neill var bundis med alla. Han kom närmare berömdheterna än någon annan fotograf. Så nära att han gifte sig med en.fredag 24/6 15:50

TV-klipp och nyheter

Val i Stockholm 2022

Mitt i:s bevakning av valet 2022

Här hittar du alla våra valartiklar I höst avgörs det vem som ska styra landet, kommunen och regionen. Här hittar du Mitt i:s samlade valbevakning inför valet 2022.måndag 4/4 13:53

Här stängs SL-trafiken av i sommar

Nyheter Roslagsbanan, Tvärbanan och pendel ersätts med bussar På midsommarafton börjar sommaren på riktigt – i alla fall i kollektivtrafiken. Då införs sommartidtabellen, och man passar på att utföra underhållsarbeten vilket gör att viss trafik stängs av.torsdag 23/6 5:40

Mest läst just nu

Visa fler

Stockholm Debatt

Visa fler

Låg smittspridning väntas i sommar

Nyheter 122 patienter med covid-19 på regionens sjukhus Antalet patienter med covid-19 vid regionens sjukhus har vänt nedåt. Och smittspridningen väntas vara relativt låg under sommaren, för att ta fart i höst igen.torsdag 23/6 11:21

De skickade 15 000 mackor till Sös

Nyheter Söderkaféet Louie Louie klarade sig genom pandemin 15 000 mackor och tusen sallader. Det skickade kaféet Louie Louie till Södersjukhuset. "När vi tittar tillbaka kan vi säga att vi gjorde något vi med," säger Mia Waldenstedt.torsdag 23/6 11:23

Brasseriegruppens restauranger får servera alkohol igen

Nyheter Överklagade. Nu avgör Förvaltningsrätten tillståndsprövningen. Flera populära krogar i Stockholm fick sitt serveringstillstånd indraget i veckan. Brasseriegruppen överklagade och begärde inhibition tills ärendet är beslutat i Förvaltningsrätten. Till dess får...torsdag 23/6 14:49

Avrådan från att elda i hela Stockholms län

Nyheter Stor brandfara i värmen Lagom till midsommar avråder Storstockholms brandförsvar från eldning i hela länet. Orsaken är förstås det varma och torra vädret.torsdag 23/6 15:06

KRÖNIKOR

Visa fler

Här sänks hastigheterna i söderort

Nyheter Nytt beslut. 50 och 70 km/h försvinner Nu sänks hastigheterna i söderort och på Södermalm. Snart är hastighetsbegränsningar på 50 och 70 km/tim ett minne blott.lördag 25/6 5:30

12 tips för sommaren på linje 17

Nyheter Den som tröttnar på hängmattan behöver inte bege sig långt för att hitta något att göra i sommar. Här är ett gäng med tips för Hammarby-Skarpnäck.lördag 25/6 5:15

Företagare i Tyresö prisades för sin drivkraft

Nyheter Vågade satsa under pandemins osäkerhet Årets näringslivsdagar, ett samarbete mellan Företagarna och Tyresö kommun, hyllade drivkraft och mod hos Tyresös företagare. För att de vågade satsa och tänka nytt under två års pandemi.fredag 24/6 8:15

Lyckad familjedag i Eskilsparken

Nyheter Sång, musik, lekar och tävlingar Söndagen den 12 juni ställde Maria Nicander, tillsammans med Kommunal och LO, till med familjefest i Eskilsparken i Handen.fredag 24/6 7:15

Pärs ambulanser gör nytta i Ukraina

Nyheter Hjälpinsats. Åkersbergabon fortsätter arbeta för krigsdrabbade: ”Född för att hjälpa”. Redan i mars levererade Pär Johansson och stiftelsen Blåljus i samverkan sin första ambulans till Ukrainas ansträngda sjukvård. Sedan dess har det blivit fler.fredag 24/6 7:10

Sollentuna är bi-vänligaste i Sverige

Nyheter Behåller förstaplatsen i Naturskyddsföreningens kartläggning Sollentuna kommun hamnar på förstaplatsen 2022, precis som i fjol, i Naturskyddsföreningens årliga kartläggning över kommunernas arbete med att gynna bin och andra pollinatörer.fredag 24/6 6:40

QUIZ

Quizza – vad kan du om Stockholm?

Visa fler

FLER NYHETER

Litterär skylt hamnade utanför Skogskyrkogården

Nyheter Kalle Skavanks mamma ligger bredvid Greta Garbo Det är inte bara att sätta upp skyltar hur som helst på världsarvet Skogskyrkogården. Men nu finns i alla fall skylten som förärar författaren Petrus Dahlin från Bagarmossen på plats utanför.torsdag 23/6 21:04

Så påverkas djuren när samhället växer

Nyheter Fler viltolyckor och tamare djur Rådjur, räv och älg, det är vilda djur som allt oftare hälsar på i trädgårdar eller i kommunens grönområden. När samhället växer och tar mer och mer skog i anspråk har djuren också kommit närmre inpå...torsdag 23/6 20:50

Så firas midsommar i Kungsängen och Bro

Nyheter Här utlovas små grodorna-garanti Midsommarafton närmar sig med stormsteg. I år är det möjligt att fira både i Kungsängen och i Bro.torsdag 23/6 17:56

Nytt i Nöjesstockholm

Gröna Lund förvandlas till nattklubb

Nöje ”Night Rider” tillbaka Förra året förvandlades Gröna Lund till en stor nattklubb. Nu står det klart att konceptet återkommer.torsdag 16/6 9:20

FLER NYHETER

Gratis kul och kultur för Järvas unga i sommar

Nyheter ✓Dans ✓ Cirkus ✓Låtskrivande ✓Onlinekurser Cirkus- och akrobatikträning, låtskrivarverkstad och massor av olika sorters dans. I sommar satsas det lite extra på aktiviteter för barn och unga i Rinkeby, Husby, Tensta och Hjulsta.torsdag 23/6 17:01

Rinkebyborna: Så får man fler ungdomar ut i arbete

Nyheter "Samhället måste genomgå en grundläggande förändring" Av alla stadsdelar i staden är arbetslösheten högst i Rinkeby-Kista, både bland unga och vuxna. Vad beror det på, och hur tror invånarna själva att man får fler ungdomar att arbeta? Mitt i drog ut på...torsdag 23/6 16:42

Föreningar kräver fler idrottsytor

Nyheter Skarpt krav. ”800 barn i kö – men inga ytor att spela på” När Frihamnen och Loudden byggs ut måste man sätta av ytor till idrott – och inte upprepa inte samma misstag som i Norra Djurgårdsstaden. Det menar lokala idrottsföreningar som gått samman med ett...torsdag 23/6 14:46

Ekerös miljöstrateg vill se tydligare mål

Nyheter Kommunalrådet självkritisk: "Ska inte krångla till saker" Luddiga och svåra att mäta. Så upplever kommunens miljöstrateg Ekerös miljömål. Jag skulle önska att vi hade tydliga styrdokument", säger Joakim Bergsten. Och det politiska styret är till viss del...torsdag 23/6 14:43

Så ska Karlaplan bli tryggare

Nyheter Krafttag efter skottlossning – sommarjobbare och fältassistenter på plats Fältassistenter, bättre belysning och övervakningskameror. Det är några åtgärder som ska göra Karlaplan tryggare. – Nu måste vi ta krafttag, säger Andrea Hedin (M).torsdag 23/6 14:42

Snart kan hela Kurön säljas

Nyheter Sista klienterna har lämnat HVB-hemmet En drygt hundraårig epok går i graven. Kuröns sista klienter flyttade innan midsommar och snart väntas hela ön läggas ut till försäljning.torsdag 23/6 14:15

Brobygge stoppar båttrafik i Tappströmskanalen

Nyheter SL: Pendelbåten påverkas inte Bygget av den nya Tappströmsbron går framåt – och nu påverkas båttrafiken under bron.torsdag 23/6 14:02

125 ukrainska flyktingar ska bo i Tyresö

Nyheter I ett förslag som Migrationsverket lämnat ska Tyresö kommun ta emot 125 ukrainska flyktingar som är i skyddsbehov. Det innebär att kommunen tar över ansvaret att lösa boende till dem i år.torsdag 23/6 13:50

Snus var med och byggde upp Brommas status

Nyheter Ny digital stadsvandring speglar stadsdelens historia Nyfiken på hur snuset har bidragit till Brommas framväxt? I en ny stadsvandring kan du på egen hand följa snusets och lokala byggnaders historia.torsdag 23/6 13:41

Larver invaderar träd vid Kyrksjön

Nyheter Oväntad syn under promenad En Brommabo tog en kvällspromenad runt Kyrksjön. Plötsligt föll larver ned på henne. Det visade sig vara häggaspinnmal som invaderat träden – och på sina håll gjort dem kala.torsdag 23/6 13:40

Upptäck historiens många spår runt Sätra småbåtshamn

Nyheter Där varvsarbetarna arbetade njuter båtfolket nu av sin ledighet Sätra hamn är numera en idyll för småbåtsägare. Men en gång låg ett varv här, där fartyg byggdes och reparerades. Spåren finns kvar, inbäddade i grönskan.torsdag 23/6 13:36

Kom ihåg att trycka på gröna knappen

Nyheter Pendeltågens dörrar öppnas inte automatiskt under sommaren Nu under sommaren, fram till och med 9 september, öppnas inte dörrarna på pendeltågen automatiskt så du måste du trycka på knappen om du vill klara av eller på.torsdag 23/6 13:19

Manifestation och upprörda känslor efter misstänkt mord

Nyheter ”Det är svårt att ta in, att någon kan misshandlas så grovt” I början av månaden hittades en kvinna svårt skadad vid en byggarbetsplats. Några dagar senare avled hon. Händelsen har väckt starka känslor på Södermalm.torsdag 23/6 12:09

Väsbyföretagarna ger kommunen godkänt

Nyheter Men egenföretagen inte helt nöjda Företagen i Upplands Väsby ger företagsklimatet betyget godkänt. Det visar Svenskt Näringslivs årliga undersökning av Sveriges kommuner.torsdag 23/6 23:45

Ankans tårtverkstad började med Hello Kitty

Nyheter Tårtkonstnären som tar Youtube till hjälp Det började med en Hello Kitty-tårta när dottern skulle fylla tre. Men ryktet om "Ankans" tematårtor spred sig och hon började baka till vänner och bekanta. Tio år senare är hennes tårtverkstad ett...torsdag 23/6 23:30

Konsthallen larmar: Kan behöva läggas ner

Nyheter Fortsatt krympt stöd från staden Ekonomiska orosmoln fortsätter att hopa sig över Marabouparken. Nästa år kan konsthallens verksamhet vara finito, varnar dess chef.torsdag 23/6 12:27

Startskottet har gått för prestigebygge

Nyheter 113 hyresrätter stundar för Kvarnstugan Första spadtaget är avbockat, nu kan bygget av kvarteret Kvarnstugan i västra Ursvik växa fram. Här ska bostäder samsas med kultur, restaurang och butiker.torsdag 23/6 12:22

Semir är Årets sundbybergare 2022

Nyheter "En klapp på axeln som betyder jävligt mycket" Semir Yebio och hans vänner ville ge något tillbaka till uppväxtorten Hallonbergen. Sedan dess har Semir fixat både nattvandringar och ungdomsaktiviteter – samt en nominering i tävlingen Årets...torsdag 23/6 12:19

VALFRÅGAN: Så ska betygen bli bättre i Sundbyberg

Nyheter Val 2022 – Politikerna svarar Betygsskillnaderna är stora mellan Sundbybergs skolor. Det här vill politikerna göra åt saken.torsdag 23/6 12:00

Punkbandet Big Fish återförenas och släpper låt om våldet i orten

Nyheter Låtskrivaren: "Det krävs en köpare och ett kapital för att hålla våldsspiralen vid liv" 26 år har gått sedan Big Fish släppte musik, men nu är de tillbaka med nytt album. Låtskrivaren David Giese har bytt Uppsala mot Vårberg och låtit den röda tunnelbanelinjen visa honom vägen tillbaka...torsdag 23/6 11:50

Huddinges naturområden välbesökta under pandemin

Nyheter Hade fler besökare än Gröna Lund ett "vanligt år" Under 2021 gjordes 1,8 miljoner besök i Huddinges natur – fler besök än Gröna Lund hade ett vanligt år före pandemin. Och trenden verkar hålla i sig. "Det är fortfarande ett hårt tryck på ved och...torsdag 23/6 11:04

Här kan familjer flytta in till jul

Nyheter Start för bygge av modulhus på bollplan Arbetet med modulhus på Tallkrogens bollplan är nu igång. I december väntas 28 lägenheter för nyanlända stå klara för inflyttning.torsdag 23/6 10:27

Fin femteplats för Väsbygymnast i lag-EM

Nyheter Roligt i Rimini när Upplands Väsby Gymnastikklubb mätte sig med övriga Europa I början av juni åkte ett gäng Väsbygymnaster till Italien för att tävla i EM i trampolin. Det slutade med fina finalplatser för Jonas Nordfors (lag) och junioren Noel Sjöström i...torsdag 23/6 10:20

Chans att tycka till om bostäder i Gubbängen

Nyheter 90 lägenheter ska byggas vid korsning Samråd pågår om 90 nya lägenheter vid Herrhagsvägen/Bordsvägen i Gubbängen. Tre stycken fyravåningshus planeras.torsdag 23/6 10:18

Gubbängen mästare i Minecraft

Nyheter Av 250 skolbidrag kom två av de bästa från Gubbängen Med elbilar, vindkraftverk och upphöjd tågräls kammade Gubbängsskolan hem storvinst i en miljötävling i dataspelet Minecraft nyligen. Av 250 bidrag korades tre vinnare – varav två kom från just...torsdag 23/6 10:12

AIK-topp slipper böta för påstådd läcka

Nyheter Jens T Andersson frias AIK:s tidigare vd Jens T Andersson har anklagats för att ha röjt insiderinformation. Men nu frias han av Stockholms tingsrätt.torsdag 23/6 9:33