På måndag börjar påsklovet­ för Enköpings barn och unga. Och i vanlig ordning finns det en hel del att hitta på för den som väljer att stanna på hemmaplan.

– På biblioteket inleder vi påsklovet med två spännande aktiviteter. Måndag den 11 april är det premiär för Harry Potter-klubben, säger Helena Gille, tillförordnad enhetschef på biblioteketi Enköping.

Förtrollande pyssel

Under måndagen blir det alltså Harry Potter-tema på biblioteket där bland annat högläsning och förtrollande pyssel står på schemat.

Dagen efter, under tisdagen, byter biblioteket skepnad. Mystiken byts ut mot en tidsresa tillbaka till dinosauriernas tid.

Känn om du törs

Det görs i samband med att författaren och bildskaparen Sarah Sheppard, som bland annat ligger bakom barnböckerna ”Hajar” och ”Viktiga kartor”, gästar biblioteket. ¨

Med sig har hon en äkta Tyrannosaurus-tand och en ... ja, lika äkta 100 miljoner år gammal dinosauriebajskorv som besökarna får känna på – om de törs.

Arrangemanget riktar sig till barn på lågstadiet.

Skapa unika påskägg

Under onsdagen, den 13 april, blir det konstklubbi Tingshuset. Där kommer besökarna tillsammans med kommunens pedagoger att få prova på att måla och utsmycka unika påskägg.

Det finns gott om både pärlor, paljetter, fjädrar och band, men den som vill delta­ måste först anmäla sig via kommunens hemsida. Information om hur man anmäler sig och fler aktiviteter under lovet finns på enkoping.se/pasklov.