Hösten 2022 ska Vasagatan vara helt klar med breddade gångbanor, separerade cykelbanor, nya träd och bättre belysning. Då har det gått fyra år sedan arbetet startade och delar av gatan blev byggarbetsplatser.

I veckan inleddes arbeten på tre nya ställen. Det gäller östra sidan mellan Klara Vattugränd och Vattugatans bro, mellan Kungsgatan och Bryggargatan, samt södra sidan av Vasaplan, och Östra Järnvägsgatan mellan Vasaplan och Gamla Brogatan.

https://www.mitti.se/nyheter/rakna-med-trafikstrul-nar-vasagatan-byggs-om-pa-tre-platser/lmtin!9016909/

Samtidigt har de arbeten som pågått på gatans västra del mellan Vasaplan och Centralplan avslutats. Detsamma gäller för arbetena på den östra sidan mellan Tegelbacken och området under Vattugatans bro, och mellan Kungsgatan och Olof Palmes gata.

– Det känns jättebra att vi börjar bli klara och att vi kan hålla tidsplanen. Nu återstår den östra sidan men det blir i alla fall bredare trottoarer på den andra sidan vilket jag tror kommer ha stor betydelse för upplevelsen av gatan även under byggtiden, säger trafikborgarrådet Daniel Helldén (MP) och fortsätter:

– Nu kan man skönja hur vacker Vasastan kommer att bli – en paradgata med uteserveringar och lummiga träd.