Texten har uppdaterats.

Larmet om ett knivdåd inkom vid 12.51 på onsdagen till polisen.

– Vi försöker skaffa oss en bild av läget just nu. En polisinsats pågår och vi har ett par personer som blivit knivskurna, säger rektorn till Mitt i på onsdagen.

Ej allvarliga skador

En tonåring har gripits misstänkt för brottet, bekräftar polisen för Mitt i.

– Det handlar om en omyndig tonåring, alltså en person under 18 år, säger Mats Eriksson, presstalesperson på Stockholmspolisen.

Tonåringen ska ha övermannats av personal i samband med händelsen, enligt uppgifter till Aftonbladet.

Ingen person är enligt rektorn allvarligt skadad, men ambulans är på plats.

Brottet skedde inomhus och brottsplatsen är alltjämt avspärrad.

– Jag kommer kunna prata mer senare, säger rektorn till Mitt i.

Kan du säga något om den misstänkte gärningsmannen?

– Ingenting just nu.

Lindriga skador

Polisen håller förhör och en brottsplatsundersökning kommer att göras. Enligt polisen får en skadad person vård av ambulans på plats. Det handlar om en lindrigare skada. Gärningspersonen har också fått lindriga skador.

– Två personer är skadade, gärningsmannen själv och en ur personalstyrkan. Det handlar om lindriga skador, säger Mats Eriksson.

Vad ska ha varit motivet?

– Jag vill inte gå in på det, det får förundersökningen visa. Men vi ser i nuläget detta som en händelse där en enskild gärningsperson agerat ensam.

En förundersökning om grov misshandel, grovt olaga hot, försök till grov misshandel och grovt brott mot knivlagen är inledd.

– Vi har ett flertal resurser på plats och kommer höra inblandade och se till att alla är säkra. Vi samverkar med flera, bland annat med skolan och dess personal, säger Stockholmspolisens Sofia Jiglind till Aftonbladet.

Anhölls på onsdagskvällen

Vid 16.05 under onsdagseftermiddagen meddelar polisen att det i nuläget finns fem målsägare i ärendet, samtliga vuxna. Två män har skadats vid händelsen. Den ena har fått lindriga skärskador och fördes till närakuten för omplåstring. Den andra har gjort illa en axel, men var inte i behov av ambulanstransport. Den misstänkta tonåringen har själv lindriga skärskador och fördes till sjukhus för vård efter gripandet. Gärningsmannen är ej elev på skolan. 

Under onsdagskvällen anhölls den misstänkte tonåringen. Han har delgivits misstanke gällande förberedelse till mord, grov misshandel, försök till grov misshandel, och grovt brott mot knivlagen.

Enligt åklagaren och förundersökningsledaren Liselotte Nilsson nekar tonåringen nekar till brott.