Sommaren 2021 kunde Mitt i berätta att Slussgården, som har huset vid Hornsgatan 20, höll på att bygga om sin fastighet. I samband med det togs arkitektbyrån Wingårdhs in för att rita en ny byggnad i trä på taket som skulle husera en restaurang.

Där skulle det finnas plats för 600 gäster och en terrass med utsikt mot Riddarfjärden och Gamla stan. Då var det inte klart vilka som skulle driva restaurangen, men planen var att den skulle öppna våren 2023.

– Vi öppnar under våren men jag kan inte gå ut med vilka som ska öppna restaurang, säger Hanna Johannesen, kommunikationsansvarig vid Slussgården.

Satsar på Söder

Men Mitt i har tagit del av en ansökan om serveringstillstånd för adressen som skickats in till staden. Enligt den är det Stureplansgruppen som ska driva restaurangen.

– Det stämmer att vi har en satsning på Söder på gång. Dessvärre kan jag i nuläget inte berätta mer, skriver Linda Nordlund, marknadschef på Stureplansgruppen, i ett mejl till Mitt i.

Det är inte första stället som vanligtvis förknippas med Östermalm som etablerar sig på Södermalm. Nyligen öppnade Riche Fenix på Götgatan och i somras stod det klart att deras ägare Svenska Brasserier även köpt restaurang Gondolen av familjen Lallerstedt. Den är planerad att öppna under hösten 2023.