Mitt i Östermalm har i flera artiklar berättat om situationen på Strandvägen. Boende och näringsidkare i området har vittnat om allt från street racing till personrån och misstänkt prostitution och narkotikahandel.

Efter ett dialogmöte med boende i mitten av juni satte staden in väktare och ordnade röd våg på trafikljusen nattetid.

– Under de senaste veckorna har vi satt in flera olika åtgärder som visserligen haft effekt men mer behöver göras, säger stadsdelsnämndens ordförande Andrea Hedin (M).

Mest önskade åtgärden

Ett av de vanligaste förslagen som kom upp på dialogmötet i juni var att stänga av den stora parkeringen under nattetid. Och nu står det klart att staden gör verklighet av detta.

– Färre boende är kvar i stan på sommaren och därför minskar behovet av parkeringsplatser så vi kan göra denna åtgärd utan att de boende drabbas särskilt hårt, säger Andrea Hedin.

Parkeringsplatsen längs kajen stängs av mellan den 8 juli och den 31 augusti. Under dagtid är området öppet för leveranser, men mellan klockan 19 och 07 är det helt och hållet stängt med låsta bommar vid de båda infarterna.

– Ytterst är det en fråga för polisen att upprätthålla lag och ordning men genom att stänga av parkeringen, sätta in väktare som ronderar och arbeta med hastighetsbegränsande åtgärder kan vi hjälpa polisen i deras arbete, säger Andrea Hedin.