Snön öser ner över Stockholm och ställer till det på stora och små vägar runtom i länet. På både E18 och E4 har olyckor och fordon som fastnat orsakat trafikproppar under tisdagsförmiddagen.

– Det är svårt att se på grund av all snörök. Det blir som en vit vägg, säger Trafikverkets presskommunikatör Katarina Wolffram.

Köer på väg hem från jobbet: ”Värt”

I nuläget gäller snövarningen fram till klockan 15 i eftermiddag men det kommer fortsatt vara rejält besvärligt ute på vägarna, enligt Trafikverket. Man uppmanar bilförare att köra långsammare än vad som står på skyltarna och hålla avstånd till andra fordon.

–  Det kan inte upprepas för många gånger – man ser inte om det är stopp i trafiken på grund av all snörök. Det är värt att köra långsammare om man kommer hem istället för att råka ut för en olycka.

Kämpar non-stop

Alla tillgängliga plogbilar i länet är ute och arbetar på vägarna, enligt Trafikverket, men förhållandena är tuffa. Saltet som används för halkbekämpning biter inte lika bra i den relativt kyliga temperaturen och häftig nederbörd i kombination med blåst gör att plogade sträckor snabbt blir igentäppta av snö.

– Vi kommer arbeta non-stop hela dagen och kvällen, säger Katarina Wolffram.

Snövarningen utökas – gäller hela länet

Snön väller ner över Stockholm. Nu utökar SMHI sin gula varning och flaggar för häftigt snöoväder i hela länet.

Lokalt kan det bli upp mot 15 centimeter snö.

I takt med morgonen och förmiddagens ruskiga nederbörd har SMHI höjt den gula varningsflaggan i hela länet.

Trafiken kan gå långsammare på grund av halka, snömodd, dålig sikt och snörök. Framkomligheten kan begränsas särskilt på de vägar som inte hunnit snöröjas ännu.

Det är även risk för förseningar inom buss-, tåg- och flygtrafiken samt inställda avgångar.

15 centimeter snö

Det är ett lågtryck från Baltikum med tillhörande snöfallsområde som står bakom snöovädret. Det kan komma 5 till 10 centimeter snö, lokalt 15 centimeter nysnö, enligt SMHI:s prognos.

Tidvis kan det också blåsa upp med friska till hårda vindbyar.

Varningen gäller till klockan 15 på tisdagseftermiddagen.

Kraftigare snöfall väntas från tisdag förmiddag till tisdag kväll.

Kraftigare snöfall väntas från tisdag förmiddag till tisdag kväll.

Åsa Sommarström

Snövarningen utökas – gäller hela länet

Upp till 15 cm snö – risk för trafikkaos