Strax dags. Snart öppnar restaurangen och kaféet Rackarbacken Terrass vid Årstaviken. Inte att förväxla med Rackarbacken, Södersjukhusets personalrestaurang. Foto: Babs Drougge

Snart premiär för ny restaurang vid Årstaviken

Sugen på att äta utomhus ända till oktober? Håll då koll på restaurang Rackarbacken Terrass nedanför Eriksdalsskolan som öppnar snart.

  • Publicerad 09:47, 24 aug 2021

Det var i maj som den nya restaurangen och kaféet Rackarbacken Terrass började ta form ovanför Årstaviken. Nu börjar det dra ihop sig för starta igång verksamheten.

– Det är så spännande, säger Södermalmsbon Micke Hörlin, som startat sommarrestaurangen tillsammans med sambon Alexandra Ziliaskoudis.

– Vi tyckte det saknades ett schysst ställe där. Vi har inte drivit restaurang förut, men vi är båda entreprenörer och har lång erfarenhet av att gå på restaurang. Och vi har många vänner i branschen.

Säsongshak. Tanken är att Rackarbackens Terrass ska hålla öppet under årets varma månader. Foto: Babs Drougge

Stor uteplats

På menyn väntar ett antal varma rätter, som bouillabaisse, men även klassiska mackor, grekisk sallad och mezetallrik. Även take away ska erbjudas.

Inga inneplatser finns. Gäster får sitta på den stora uteplats som byggts, med utrymme för 70 personer.

– Det blir en så skön terrass, där man sitter ovanför Årstavikens vattenspegel med träbron framför. Det är magiskt.

Förhoppningen är att en smygöppning kan ske i veckan.

Planen är att hålla öppet in i oktober, lite beroende på vädret. Marken hyr de av staden, som ger restaurangen rätt att hålla till där i minst tre år.