Klassisk bratwurst, grillkorv, wienerkorv, lammkorv och kabanoss. Men även louisiana hot, jalapeño cheesebomb och vegansk korv från Peas from Heaven. Det och mer – inte minst tunnbrödsrullar – ska Åkersbergabon Dimen Forsberg sälja från sin foodtruck.
Adress: Vid Järnvägsparken, mitt i Åkersberga.
– Det är en jättemysig miljö, precis vid stationen och vid parken som är jättefin, säger hon.
– Vi kommer att stå mittemot där cyklarna står.
Närmast kommer Dimen från jobb på Österåkers kommun. Att ta steget från att jobba med människor till mat var inte så stort som man kanske kan tro.
– Professionellt är det här nytt för mig, men jag är en passionerad hemmakock. Jag älskar att laga mat och baka. Köket är där jag trivs bäst, säger hon.
Gör mycket själv
– Jag kommer att ha en liten meny, men med hög kvalité. Jag tänker sälja premium-tunnbrödsrullar som jag har satt ihop själv.
Minst tre tunnbrödsrullsvarianter kommer att finnas: En klassisk tunnbrödsrulle och en tunnbrödsrulle med lite mer sting – ”för min mans smaklökar som gillar lite hetta”, säger hon.
Sedan även en som har lite mer sötma, som är anpassad för hennes egen smak.
Korven köper hon in. Mycket av det övriga kommer hon däremot göra helt själv: såser, räksallad, gurkmajonäs och potatismos.
Frågan är nu om kiosken kommer att konkurrera med den uppskattade grillkiosken vid Arninge station – Arninge boden – som tidigare fått beröm av tunnbrödsrulleälskare.
– Jag tycker att han är riktigt duktig. Han är jättebra på att sälja goda tunnsbrödsrullar, säger Dimen Forsberg och berättar att hon testat många omtalade rullar innan hon började fundera över hur hon ska göra sina egna.
Då öppnar hon
– Nu har jag kommit till punkten att allt sitter perfekt smakmässigt och jag knappt bärga mig för servera tunnbrödsrullar i världsklass”, meddelar hon stolt.
Dimen Forsberg med maken Sebastian.
Privat
Till en början kommer hon att jobba själv i sin foodtruck. Men om det behövs kommer även maken Sebastian Forsberg att rycka in. Om namnet är bekant kan det bero på att han även är med och driver gindestilleriet Swallows and spirits i Åkersberga.
Den som är nyfiken på hur allt smakar får vänta till en bit in i november då foodtrucken ”Bergas bästa rullar” öppnar.
– Vi har inte sagt något exakt datum än, men någon gång i mitten av november. Cirka.