Det var vid 03.40-tiden natten till förra fredagen som larmet kom in till polisen om en misstänkt skottlossning i Upplands Väsby.

Polisen åkte till området för kontroll, men hittade ingen skadad och inte heller något som tydde på skottlossning.

– Vi hade inte exakt adress till brottsplatsen, men letade i området efter någon skadad eller spår efter skottlossning, säger Mats Eriksson, presstalesperson på Stockholmspolisen.

På fredagsmorgonen hittade dock en en polisanställd, som inte var i tjänst, patronhylsor utanför ett bostadshus i området. En patrull skickades på fredagsmorgonen ut för vidare kontroll.

– Då hittade vi även spår efter skottlossning på husets fasad. Vi har inte anträffat någon skadad person och har kollat av med vården om någon skadad kommit in.

De boende inte hörda

Polisen visste inte om de som är skrivna på adressen var hemma under natten.

– Vi har inte hört de boende än och vet därför inte heller om det rådde någon hotbild mot dem, sa Mats Eriksson dagen efter skottlossningen.

Tekniker spärrade av platsen och har genomfört en teknisk undersökning för att säkra spår.

Huruvida de boende på adressen var hemma vid skottlossningen, eller om det fanns någon hotbild mot dem, vill polisen vid denna tidnings pressläggning inte uttala sig om med hänsyn till pågående förundersökning. Ingen har frihetsberövats.

Händelsen rubriceras som försök till mord.