Det var vid 22-tiden i fredags kväll som en man sköt in i en folksamling med runt tio unga personer vid Jordbro centrum.

En av dem, en man i 25-årsåldern, träffades av ett skott i benet. Han fördes till sjukhus, men hans skador ska inte vara livshotande.

– Vi har en ganska bra bild om vad som har hänt med tanke på övervakningskamerorna i området. Det är alltså en person som har skjutit med handeldvapen in i folksamlingen. Det vi däremot inte har en klar bild av är motivet, säger Lars-Göran Rehn vid Haningepolisen.

En person skadades när en person sköt in en folksamling i Jordbro centrum i fredags.

En person skadades när en person sköt in en folksamling i Jordbro centrum i fredags.

Läsarbild/Renars Skrinda

Inte känd av polisen

Mannen som skadades i skjutningen är inte känd av polisen sedan tidigare och har ingen känd hotbild mot sig. Man tittar nu på om skotten, det är oklart hur många som avlossats, egentligen var riktade mot någon annan i folksamlingen.

– Det innebär ett knepigt läge, men jag bedömer ändå att det utredningsmässigt ser bra ut. Just nu håller vi på att samla ihop allt material och det finns mycket vittnesuppgifter. Gärningsmannen fångades på bild och vi arbetar med att identifiera den här personen, säger Lars-Göran Rehn.

Dagen efter skjutningen greps och anhölls en person misstänkt för mordförsök, men han släpptes senare och är inte längre misstänkt.

Utreder kopplingar

Under samma helg inträffade skjutningar även i Farsta centrum och Solna. Huruvida det finns någon koppling till skjutningen i Jordbro är än så länge oklart.

– Det är lite för tidigt att säga, men det är ungefär samma händelseförlopp som i Farsta, säger Lars-Göran Rehn.

Polisen fortsätter att ha extra närvaro i Jordbro under veckan, och under måndags- och tisdagskvällen ska man knacka dörr i området för att fånga upp fler vittnesuppgifter.