Strax före klockan 22.00 i fredags, den 9 juni, larmades polisen om en skottlossning i en lekpark i Järvastaden.

I området hittades en skottskadad man i 20-årsåldern. Han fördes till sjukhus med skador som inte bedömdes som livshotande.

Enligt uppgift till polisen ska en misstänkt gärningsperson ha setts ge sig av på en elsparkcykel i riktning mot Bagartorp, i samband med händelsen.

På Tunvägen i just Bagartorp påträffades senare på kvällen en skottskadad man till, också han i 20-årsåldern. Inte heller hans skador bedömdes vara livshotande.

Tror på gripande

Polisen har inlett en utredning om misstänkt mordförsök. Vid båda brottsplatserna har polisen hittat föremål vilka beskrivs som intressanta för utredningen. Det är oklart vad för slags föremål det rör sig om.

På måndagsmorgonen fanns ännu inga uppgifter om att någon misstänkt gärningsperson gripits.

– Vi har gott hopp om att gripa i närtid, men hur lång närtid är kan jag inte besvara i nuläget, sade polisens presstalesperson Ola Österling till nyhetsbyrån TT på lördagen.

Även Jordbro i Haninge drabbades av en skottlossning samma fredagskväll, där en man skadades. En 18-årig man greps och anhölls misstänkt för mordförsök, men har sedermera försatts på fri fot och är inte längre misstänkt.