Under onsdag 2 juni var det till slut dags för Gröna Lund att ha premiär, efter att nöjesfältet tvingats hålla stängt i 576 dagar på grund av pandemin.

–  Det här är inte bara en öppning av vårt älskade Gröna Lund utan även starten på ett öppnande av hela Stockholm, sade finansborgarrådet Anna König Jerlmyr som klippte banden med Sveriges troligtvis största sax.

Trots att nöjesfältet hade stängt under hela 2020 har de inte legat på latsidan. En tredjedel av ytan har gjorts om och rymmer nu bland annat den helt nya berg- och dalbanan ”Monster”. Den har tagit över tre år att bygga och bjuder åksugna stockholmare på 4,5 G-krafter och 90 kilometer i timmen. Stationen har placerats åtta meter ner under mark för att få plats.

– Det här är en helt unik attraktion. Man åker så nära allting, det känns som det är på gränsen, säger Peter Osbeck, attraktionschef på Gröna Lund.

https://www.mitti.se/nyheter/domstol-sagar-planer-for-ett-storre-grona-lund/repuef!bo@x3QVJGZS9BWxxfZLhw/

Förutom Monster har Grönan i år satsat stort på mat i sommar. De har man investerat stort i den nya krogen "Biergarten" samt ett nytt område nere vid vattnet där det öppnats upp ett 120 meter långt promenadstråk där man kan äta dansk smörrebröd.

Måste förboka besök

Gröna Lund öppnar endast för ett begränsat antal gäster varje dag, och alla besöka måste förbokas online. Det finns heller inga åkband och åkkuponger. Istället finns endast en biljett som heter ”Ticket to Ride” som gäller för alla attraktioner.

– Vi har nog aldrig sett fram emot en premiär lika mycket som i år! Med en anpassad park, en fantastisk berg- och dalbana och en massa nya goda matkoncept är vi mer än redo att få visa upp allt för våra gäster som längtat i över 1,5 år, säger Gröna Lunds vd Magnus Widell.

https://www.mitti.se/nyheter/hogt-tryck-pa-grona-lunds-biljettbokning/repueB!Ay8dWUkP6uDtQBWoQnWmg/