DUKAT FÖR GLASSFEST. Jens Törnqvist, Rehné Falkarp och hennes son Kim-Benjamin Falkarp har slagit ihop sina företag under namnet Fryst. Foto: Per Brandt

Populär glassbutik gör comeback på Kungsholmen

Glass, glass, glass – och snart i större lass! Nu gör populära glassbutiken Fryst comeback på Kungsholmen och planerar att expandera.

  • Publicerad 07:30, 17 apr 2021

För två år sedan lämnade Rehné Falkarp och sonen Kim-Benjamin över lokalen på Kungsholms strand där de hade drivit det populära glasstoppet Fryst, till Jens Törnqvist som tog över glassmakandet tillsammans med en kompanjon. Men nu gör Rehné och Kim-Benjamin comeback i lokalen när de och Jens slår ihop sina verksamheter under Frysts vingar.

Snabbväxande hamburgerkedja öppnar på Kungsholmen

Passionen för glass förenar trion.

– Vi har varit gamla vänner i 20 år och nu föll allt på plats. Dels är det roligare att jobba tillsammans dels får vi mer kraft att utveckla olika projekt, säger Jens.

Trion kommer att satsa mycket på säsongsbetonade smaker, just nu är det exempelvis sista svängen för blodapelsin, sedan blir det mycket svenska råvaror. Klassiska smaker, som olika svenska bär, men även nya som granskott.

– Det är jättegott, syrligt, säger Jens om granskotten.

– Det är sånt vi kan experimentera mer med nu. Sedan vill vi jobba mer med mindre mathantverksaktörer, som vårt kaffe som rostas i Slakthusområdet av Stockholm Roast.

I påskhelgen smygstartade de och gensvaret var stort. Än så länge är det helgöppet som gäller med det ska utökas i takt med vädret.

När Fryst lämnade lokalen var målet att starta ett större produktionskök, men de valde själva att pausa. Den gången. För nu planerar trion att växa framöver, målet är ett nytt produktionskök och kanske även fler glassbutiker.

– Det kommer att hända nya saker framåt sommaren, säger Jens.

– Vi vill utöka utbudet och kunna göra mer glass på alla plan, säger Rehné.

Fryst

Vad: Glassbutik

Var: Kungsholms strand 167

När: just nu, fredag-lördag kl 12-18, söndag 12-17 men öppettiderna kommer ändras i takt med värmen. Spana i företagets hemsida, facebook eller instagram för senaste informationen.

Visa merVisa mindre