På valborgsmässoafton skulle Sjöstadsbon Anders Bergström parkera sin bil på Korphoppsgatan i Hammarby sjöstad.

Han betalade för sig men när han insåg att det var en söndag – vilket är gratis inom taxeområde 3 – så mejlade han Easyparks kundtjänst om att få pengarna tillbaka.

Det svar han fick var att just den här söndagen inföll före en röd dag – 1 maj – och därför inte räknades som söndag utan det som gällde var att betala som "dag före en röd dag".

– Det handlar om småpengar och jag kan inte ens bli upprörd. Det är mest komiskt, men däremot tänker jag på dem som står en längre tid och inte vet att de betalar för vissa dagar de tror är gratis, säger Anders Bergström.

Miss i uppdatering

Enligt Lina Lindahl, pressansvarig på Easypark, har det blivit fel när de lade in information rörande de lokala parkeringsreglerna i sina system.

– Det är ovanligt men kan hända. Självklart ska de kunder som berörts få pengarna tillbaka, säger Lina Lindahl.

"All annan info felaktig"

Reglerna för parkering i Stockholms stad säger att det är gratis söndagar i taxeområde 3, 4 och 5. Att måndagen var en röd dag gör inte att söndagen ska räknas som något annat än en söndag, säger Jacob Jonsson, controller vid trafikkontoret.

– I söndags var det fritt och i måndags var det fritt. Alla annan info är felaktig, säger han.

Så en söndag är alltid en söndag?

– En söndag är alltid en söndag.

Trafikkontoret har nåtts av information om att Easypark har räknat på felaktig taxa den här söndagen.

– Felet uppstod då det var två röda dagar efter varandra och deras system har då tolkat söndagen som dag före röd dag och debiterat avgift.

Easypark ser nu över vilka kunder drabbats.

– Det här är helt och hållet vårt fel. Vi beklagar det som inträffat och jobbar just nu på att säkerställa att detta inte kommer att ske igen, säger Lina Lindahl.