SMHI varnar för ishalka, regn och hård vind i hela Stockholmsområdet.

Ovädret skapar översvämningsproblem på flera håll under morgonen, bland annat på E4 vid trafikplats Karlberg i riktning mot Uppsala. Där har en större vattensamling bildats till höger av vägen.

Även vid trafikplats Nybohov påverkas E4-trafiken av att en mängd vatten samlats på vägen.

– Om det går att köra igenom vattenpölarna så låter vi de ofta vara. Men man får göra en bedömning, hur djupt är vattnet och hur stor del av vägen är drabbad? Det är svårt nu när det både regnar och är plusgrader. Snön smälter så det blir flöden från både regn och snö, säger Felicia Danielsson, presstalesperson hos Trafikverket. 

Vägen avstängd efter krock

Vid trafikplats Lindvreten på E4 i riktning mot Uppsala har flera fordon krockat under morgonen. Sedan klockan 07.20 leds trafiken om via Kungens kurva.

Prognosen för när vägen kan öppna igen är klockan 09.

Kört fast i tunnel

Sedan klockan 09.25 är det även trafikstörningar vid infarten i Söderledstunneln, när du kör över Johanneshovsbron mot City. Någon har kört på tunnelutrustning och nu står en skyddsbil i vänster körfält

Samtidigt har en lastbil kört fast vid infarten till tunneln på Drottningholmsvägen, Hundra knutars backe mot Fridhemsplan. Tunneln är stängd. 

På Frösundaleden, vid Haga norra, har en personbil och en buss krockat i kornsingen.

Trafikverket: Ta det försiktigt på vägarna

Trafikverket har gått ut med ett meddelande om ovädret. Var uppmärksam på väglag, håll avstånd och räkna med längre restider, skriver myndigheten på sin hemsida.