Mikail Yüksels plan är också att han ska flytta från Göteborg till Stockholm, berättar han för Mitt i.

– Jag tror att jag som partiledare kommer att kunna locka många röster till partiet i Stockholm. Vi har tillräckligt många i våra målgrupper i Stockholm för att vi ska komma in i kommunfullmäktige där, säger han.

Vilka räknar du som era målgrupper?

– Det är minoritetsvänliga grupper, ofta boende i förorterna som är trötta på de etablerade partierna. Det är inte bara personer med utländsk bakgrund utan också unga generellt som drabbas av bostadsbristen och arbetslösheten, säger Mikail Yüksel.

Hur många röster räknar ni med att få?

– Vi behöver 18 000 röster för att komma in i Stockholm. Men jag tror vi kan få fler än 30 000.

Du uteslöts ur Centerpartiet 2018 för att de ansåg att du hade mörkat ditt samröre med den ultranationalistiska turkiska rörelsen Grå vargarna. Hur ser du på det?

– Jag har inte mörkat det, jag har varit helt öppen. Men jag har lämnat det helt bakom mig. Den Mikail som jag var före 2013 var en helt annan person än den som jag är nu.

Vart i Stockholm tänker du flytta?

– Någonstans i Järvaområdet. Det är trevliga stadsdelar och jag känner ganska mycket folk där.

Bland partiets profilfrågor ingår stärkta rättigheter för muslimer och afrosvenskar, kostnadsfri juridisk hjälp till föräldrar vars barn omhändertagits enligt LVU och fler billiga hyreslägenheter.

I övrigt i Stockholms län ställer partiet Nyans även upp i Botkyrka, Huddinge, Upplands Väsby och Sigtuna samt i regionvalet.