Den 9 maj öppnar Oliver Ingrosso Ollis deli i Humlegården. Med den nya restaurangen vill han ta fasta på det enkla, och säger att den ska vara mer som en söndag i Florens än en fredag på Stureplan.
– Jag ville skapa ett ställe jag själv saknat i Stockholm. Något som påminner om de små delin i Italien jag brukade besöka som barn. Där det luktade friterad panzerotti, serverades vin i plastmugg och de vuxna satt och drack en enkel birra i eftermiddagssolen”, säger Oliver Ingrosso i ett pressmeddelande.
Vin på tapp och italiensk läsk
På menyn blir det allt från focaccia till panzerotti – små friterade calzoneliknande knyten – till lasagne och melanzane. På dryckesfronten utlovas vin på tapp och italiensk läsk.
– Tänk mindre vit duk och mer att det ska vara lätt att bara glida in, äta gott och hänga kvar.
Oliver Ingrosso öppnar en. ny deli i Humlan i sommar.
Pressbild
De senaste åren har sommarrestaurangen Humlan i Humlegården bjudit på gästspel med tacos, burgare och kinesiskt.
Förra året var det streetfood signerad Jiray Seropian som ligger bakom restaurangen Meat on a stick.