De senaste åren har sommarrestaurangen Humlan i Humlegården bjudit på gästspel med tacos, burgare och kinesiskt. I år blir det streetfood signerat Jiray Seropian som ligger bakom både matkontot Kebabspotting och hyllade restaurangen Meat on a stick.

Menyn är fortfarande under utformning.

– Maten kommer att ha influenser från mina åtskilliga resor i jakt på världens bästa streetfood, med några instick från det bästa på Meat On A Stick. Gästerna kan förvänta sig smaker från jordens alla hörn, säger Jiray Seropian i ett pressmeddelande.

Gnuggar geniknölarna

Inte heller namnet är spikat. I ett inlägg på Instagram i början av april efterlyste Jiray Seropian tips på både namn och rätter till menyn.

"Klockan tickar och jag har varken satt meny eller koncept, jag har inte ens kommit på något namn… Med andra ord ett perfekt tillfälle för oss alla att gnugga våra geniknölar".

Genom kontot Kebaspotting har Jiray Seropian rest runt i världen på jakt efter den bästa gatumaten och recenserat kabab, pizza och burgare i 234 städer i 67 länder. Så småningom startade han restaurangen Meat om a stick. I dag har han tre restauranger i Stockholm: en på Söder och två i Vasastan.

Jirays pop up i Humlan öppnar preliminärt i mitten av maj.