Turerna om upprustning och ombyggnad av Märsta station har varit många. Redan 2017 föreslogs detta och pengar fanns, men då sa regeringen nej.

Nu trycker sätter Sigtuna kommun tillsammans med Trafikverket och SL press på regeringen. Tillsammans har de undertecknat en avsiktsförklaring för att få till ett beslut om denna upprustning till våren 2022, då finansieringen ska spikas.

– Vi har lovat våra kommuninvånare att Märsta station ska rustas upp och vi har väl genomarbetade förslag på hur det ska göras, men det kräver att regeringen skjuter till pengar, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande i Sigtuna, i ett pressmeddelande.

2017 låg ett förslag på upprustning beräknat till en kostnad på 737 miljoner kronor och pengarna fanns i Trafikverkets budget. När planen skulle fastställas av regeringen hade medlen tagits bort. Något som väckte kritik från både kommun och regionen.

– Att Märsta station ströks ur investeringarna i Nationell plan var inte bara ett svek mot Sigtunaborna utan mot alla pendeltågsresenärer i Stockholmsregionen. Med avsiktsförklaringen gör vi en ny framstötning. Regeringen får inte rycka undan mattan för pendlarna igen, säger Kristoffer Tamsons (M), trafikregionråd och ordförande för SL.