Renoveringsbehov. Märsta station behöver rustas upp. Foto: Mikael Andersson

Nytt krav att rusta upp Märsta station

Att Märsta station behöver ett lyft har varit känt länge. Nu går Sigtuna kommun ihop med SL och Trafikverket för att få igenom ett sådant beslut inom ett år.

  • Publicerad 08:16, 2 jun 2021

Vi har lovat våra kommuninvånare att Märsta station ska rustas upp

Turerna om upprustning och ombyggnad av Märsta station har varit många. Redan 2017 föreslogs detta och pengar fanns, men då sa regeringen nej.

Nu trycker sätter Sigtuna kommun tillsammans med Trafikverket och SL press på regeringen. Tillsammans har de undertecknat en avsiktsförklaring för att få till ett beslut om denna upprustning till våren 2022, då finansieringen ska spikas.

– Vi har lovat våra kommuninvånare att Märsta station ska rustas upp och vi har väl genomarbetade förslag på hur det ska göras, men det kräver att regeringen skjuter till pengar, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande i Sigtuna, i ett pressmeddelande.

2017 låg ett förslag på upprustning beräknat till en kostnad på 737 miljoner kronor och pengarna fanns i Trafikverkets budget. När planen skulle fastställas av regeringen hade medlen tagits bort. Något som väckte kritik från både kommun och regionen.

– Att Märsta station ströks ur investeringarna i Nationell plan var inte bara ett svek mot Sigtunaborna utan mot alla pendeltågsresenärer i Stockholmsregionen. Med avsiktsförklaringen gör vi en ny framstötning. Regeringen får inte rycka undan mattan för pendlarna igen, säger Kristoffer Tamsons (M), trafikregionråd och ordförande för SL.

Nästan dubbelt så många smittade

Nyheter Stora skillnader i olika områden En ökning från vecka 36 till vecka 37 i antalet smittade i Sigtuna kommun. Inget nytt dödsfall, enligt Folkhälsomyndighetens senaste rapport.fredag 24/9 10:15

Sigtuna faller i företagsranking igen

Nyheter Tappat från 16 till 75 plats på nio år När Sigtunaföretagare rankar kommunen faller den på Sverigelistan för sjunde gången på nio år.onsdag 22/9 11:57

Känd Sigtunadoldis med i "Draknästet"

Nyheter Entreprenören Jonas Eriksson hetare än någonsin I somras satt han dagligen i EM-studion och hans nya padelbana i Sigtuna stadsängar invigdes. Nu kan Sigtunabon Jonas Eriksson även titulera sig som drake.måndag 20/9 10:08