Nytt. Ulrika Sparres konstskyltar finns att se på Odenplan. Foto: Peekka Pääkkö

Ny ljuskonst på Odenplan

"On a clear day I can see forever". "Jag är ljuset". Det är tvetydiga budskap i Odenplans nya ljuskonst som visas till och med februari.

  • Publicerad 06:30, 5 jan 2021

– Vi lever i ett samhälle där vetenskapen tagit patent på ordet vetande och där kommersiella budskap besvarar alla våra existentiella frågeställningar. I synnerhet i det offentliga rummet där meddelanden som erbjuder olika varor och tjänster ideligen stjäl vår uppmärksamhet.

Det säger Ulrika Sparre, som är konstnären bakom en ny ljusinstallation på Odenplan, i ett pressmeddelande. Verken ska visas fram till den 2 februari och består av korta texter, som till exempel "On a clear day I can see forever", på ljustavlor.

– Tro och vetenskap är något som berör alla människor. Inte minst i svåra tider som de vi har just nu. Förmågan att skapa möjligheter för nya föreställningar och idéer att växa är grundläggande för ett hållbart samhälle. Här erbjuder konsten en viktig grogrund, säger Stefan Hagdahl, chef på Stockholm konst som medverkar i trafikkontorets projekt "Levande Stockholm".