Under ett annat namn, och i ett mindre format, har de tidigare haft verksamhet både på Kungsholmen och i söderort.

I början av december gick flyttlasset till Östermalm och Linnégatan 4, och vad som från början var lite av en slump visade sig vara en riktig lyckträff.

Elin Jensdotter Hont, som är grundare och vd för Regarding Deco, hade letat efter en bra lokal i fem år när tillfället dök upp och det visade sig att läget var perfekt – på flera sätt.

– Östermalmsborna har både kunskap och respekt för kvalitet och hantverk. Folk vet att en handgjord väska kostar pengar.

Men det är inte bara locals som handlar.

Det 20-tal aktörer som samsas i den nya gallerian har var och en ett inarbetat varumärke, så kunderna kommer från hela Stockholm och olika delar av Sverige, berättar Elin Jensdotter Hont.

– Linda som driver Floras Retro var rädd att förlora sina kunder när hon flyttade hit från Bagarmossen, men de hittar till oss här på Linnégatan.

På Regarding Deco finns allt från kläder och smycken till konst, möbler och inredning. Cirka 70 procent är vintage och resten är småskaligt hantverk.

– Meningen är att det ska kännas välbevarat och unikt, hålla hög standard och konkurrera med vanlig handel. Vi vill inspirera folk att handla hållbart.

Lokalen på Linnégatan är tyvärr, för Elins del, ett rivningskontrakt som sträcker sig till september med möjlighet till förlängning.

Men inget ont som inte för något gott med sig. Den råa och – med svenska mått mätt – ruffiga lokalen blir en fin inramning till produkterna.

– Det är många som har sagt att det känns lite som i New York eller Berlin, så det är synd att den ska renoveras.