En måndag eftermiddag kan tyckas vara lugn för en restaurangägare i Hässelby gård.
Men inte för Hamed Khiami på Mezban.
Sex, sju kunder kommer in till kassan under vårt besök.
Afghanska klassiker på menyn
Så mycket han hinner försöker Hamed berätta om maten medan han ute i köket plockar upp den nymalda nötfärsen och börjar rulla små biffar.
– Jag har valt en del klassiker på menyn. De som är inne på denna typ av mat känner igen dem.
Mellan sina köksgrytor och köksbänkar gör Hamed i ordning en Chapli kabab (kryddiga nötfärsjärpar som friteras lätt), en Lamm Nehari (lammlägg och kryddor från regionen Nehari) och Mantu (dumplings med köttfärs och lök).
Naanbröd, Chapli kabab (kryddiga nötfärsjärpar som friteras lätt) och Lamm Nehari (lammlägg och kryddor från regionen Nehari) med ris från Mezban.
Filip Magnusson
"Ska smaka på visst sätt"
– Det ska smaka på ett visst sätt. Vi afghaner har vissa specifika kryddor vi gärna använder. Det gäller att hitta balansen mellan chilin, ingefäran, koriander och vitlöken.
På menyn återfinns bland annat flera olika kebabspett med kyckling, lamm, nöt, en Chapli kabab-burgare på kyckling eller nötfärs, traditionell Shinwari Karayi-kyckling i kryddor och vitlök med tomat eller koriander och fiskrätten Daronta mahi (grillad guldmakrill med speciella kryddor).
– Det afghanska, indiska, pakistanska, persiska och bangladeshiska köket har stora likheter, säger Hamed.
Naanbröd på väg in i ugnen. Hamed Khiami gör det mesta inne på restaurangen.
Filip Magnusson
Öppnat i gamla Sofi
Mezban har öppnat i förra persiska restaurangen Sofis lokal i början på Beata Sparres gränd. Den nya restaurangen syns rätt tydligt med skyltningen för de som kommer från Hässelby gårds centrum. Och även om folk tidigt började lägga ut bilder om Mezban efter öppningen i augusti blev Hamed inget annat än fullständigt överrumplad i september. En mat-Tiktokare från Stockholm hade hyllat stället.
– Det var sanslöst. Folk kom från Gävle som längst, säger Hamed.
Pakistaniern Shoaib blev nyfiken
Om det blir fler Tiktok-videos härifrån återstår att se. Några som varken sett några Facebook-inlägg eller Tiktok-klipp om Mezban är vännerna Shoaib Akram och Nadiim Akotle.
"Jag blev chockad." Hamed Khiami blev överrumplad när en mängd kunder dök upp häromdagen efter att Mezban hyllats i en Tiktok-video.
Filip Magnusson
Men pakistaniern Shoaib bor på andra sidan Hässelby gårds centrum och blev nyfiken när han hörde om den nya restaurangen.
– Jag flyttade till Stockholm för över 20 år sedan. Man har saknat autentisk mat från sin hemregion, så klart man testar detta.
"Får vi fler bra restauranger kommer jag stanna hemma oftare"
Han tvingas ofta åka in till city eller söder om stan om han ska äta något som kommer upp i nivå, menar han.
– Får vi fler bra restauranger i västerort kommer jag definitivt stanna hemma oftare, säger Shoaib.