Forma tar över Espresso House gamla lokal mellan 7-Eleven och Fröken Vandal. Planen var att öppna förra året, men det har varit en hel del jobb med renoveringen.

– Vi har byggt om allt från scratch, det har tagit tid. Det känns fantastiskt att äntligen kunna öppna, säger Anton Lindeborg, som äger restaurangen tillsammans med Joel Eriksson.

Arkitekter har tagits in för att utforma lokalen. Belysningen är signerad dem som fixat ljuset på trestjärniga restaurangen Noma i Danmark. Och möblerna är gjorda på beställning.

– Det ska kännas påkostat men inte pretentiöst, med en avslappnad vibe, säger Anton Lindeborg.

I helgen öppnar restaurangen Forma på Hornsbruksgatan 28.

I helgen öppnar restaurangen Forma på Hornsbruksgatan 28.

Victor Malmcrona

Franskt möter asiatiskt

Sedan tidigare driver de Bistro Napolyon i Sturegallerian, men den här restaurangen får ett annat stuk.

– Vi tar avstamp i det franska köket, som får möta asiatiska smaker. Vi har mycket fokus på maten, med bra råvaror, säger Anton Lindeborg.

– Att vi öppnar här beror på att vi själva hänger på ­Söder. Vi öppnar ett ställe som vi själva vill vara på, inskjuter Joel Eriksson.

Även dryckesutbudet drar österut – längs den lång­smala lokalen löper en 10,5 meter lång bardisk från vilken det bland annat ska serveras baiju och shochu – kinesisk respektive japansk sprit.

Bakom Forma står barchefen Filip Åhman, ägaren Anton Lindeborg, kökschefen Anton Nilsson, restaurangchefen Madde Nilsson och ägaren Joel Eriksson.

Bakom Forma står barchefen Filip Åhman, ägaren Anton Lindeborg, kökschefen Anton Nilsson, restaurangchefen Madde Nilsson och ägaren Joel Eriksson.

Victor Malmcrona

Stänger sent

På fredagar och lördagar har de tillstånd att ha öppet till klockan 03.

– Om det blir en klubb återstår att se, men vi kommer att ha dj:s som spelar, säger Anton Lindeborg.

Forma har utrymme för 89 sittande gäster och i sommar byggs en uteservering.

Behövs ännu ett 03-ställe i Hornstull?

– I många andra städer finns flera barer på samma gata. Finns det fler ställen att välja på gör det att folk stannar längre i området, säger barchefen Filip Åhman.

– Vi blir ett bra komplement till Tjoget och Hornhuset. Det som skiljer oss är att vi har vår grund i maten och öppet sju dagar i veckan från lunch till sent, säger Anton Lindeborg.

Forma öppnar i helgen.