Dagen före första advent tände Thomas Ardenfors, sin tradition trogen, upp julbelysningen i familjens villa i Häggvik. Med åren har allt fler Sollentunabor anammat den lokala jultraditionen att spatsera förbi och kika på all belysning.

– Det är väldigt kul. Jag har redan fått respons av många. Det värmer hjärtat en sådan här kall dag, säger Thomas Ardenfors.

https://www.mitti.se/nyheter/thomas-ardenfors-vill-fa-alla-att-drabbas-av-julstamning/lmskD!7501335/

Han börjar packa upp alla julgrejerna redan i oktober, även om han väntar med de ”allra juligaste” en bit in i november.

– Och jag tänder alltid upp allt kvällen före första advent. Sedan får det vara kvar till trettonhelgen – men då kan det räcka.

Insamling till Bris

Att så många kommer förbi och insuper julmyset är uppmuntrande tycker Thomas Ardenfors, och i år gav det upphov till en ny idé.

– Jag samlade familjen och föreslog att vi skulle göra något. Det finns ju så många bra organisationer som vi skulle kunna samla in pengar till.

Valet föll på Barnens rätt i samhället, Bris.

– Vi är familjehem sedan många år och många av dem som har bott hos oss har haft god nytta av Bris, säger Thomas Ardenfors.

Han tog kontakt med Bris som tyckte att det var en bra idé, och skickade en QR-kod för insamlingen. Koden sitter nu på en skylt vid trädgården, så det är enkelt att swisha en gåva för den som går förbi för att njuta av alla tusentals lampor och mängder av figurer.

– Jag hoppas att många swishar, och det verkar så när jag har pratat med folk hittills, säger Thomas Ardenfors.

Är han ute i trädgården när någon tittar förbi så bjuder han gärna in till en rundvandring, för det finns betydligt mer att se på baksidan av huset än det som syns från framsidan.

– Julen är för många av oss en glädjens högtid, men vi vet att många barn far illa också över julen. Vi hoppas att den här insamlingen kan vara till hjälp för Bris arbete och att den ger dem ett tillskott till verksamheten att hjälpa och stötta utsatta barn och ungdomar.