Juligt hus. Thomas Ardenfors julbelysningsvurm började 1998. I dag är familjens hus i Häggvik världsberömt i hela Sollentuna. Foto: Privat

Nu är det jul vid Ardenfors hus

Varje år tillkommer ytterligare lite prylar till Thomas Ardenfors redan digra samling julbelysning i Häggvik. Men i år finns även en speciell nyhet vid Sollentunas juligaste hus.

  • Publicerad 14:37, 1 dec 2021

Jag tänder alltid upp allt kvällen före första advent.

Dagen före första advent tände Thomas Ardenfors, sin tradition trogen, upp julbelysningen i familjens villa i Häggvik. Med åren har allt fler Sollentunabor anammat den lokala jultraditionen att spatsera förbi och kika på all belysning.

– Det är väldigt kul. Jag har redan fått respons av många. Det värmer hjärtat en sådan här kall dag, säger Thomas Ardenfors.

Thomas Ardenfors vill få alla att ”drabbas av julstämning”

Han börjar packa upp alla julgrejerna redan i oktober, även om han väntar med de ”allra juligaste” en bit in i november.

– Och jag tänder alltid upp allt kvällen före första advent. Sedan får det vara kvar till trettonhelgen – men då kan det räcka.

Insamling till Bris

Att så många kommer förbi och insuper julmyset är uppmuntrande tycker Thomas Ardenfors, och i år gav det upphov till en ny idé.

– Jag samlade familjen och föreslog att vi skulle göra något. Det finns ju så många bra organisationer som vi skulle kunna samla in pengar till.

Valet föll på Barnens rätt i samhället, Bris.

– Vi är familjehem sedan många år och många av dem som har bott hos oss har haft god nytta av Bris, säger Thomas Ardenfors.

Han tog kontakt med Bris som tyckte att det var en bra idé, och skickade en QR-kod för insamlingen. Koden sitter nu på en skylt vid trädgården, så det är enkelt att swisha en gåva för den som går förbi för att njuta av alla tusentals lampor och mängder av figurer.

– Jag hoppas att många swishar, och det verkar så när jag har pratat med folk hittills, säger Thomas Ardenfors.

Är han ute i trädgården när någon tittar förbi så bjuder han gärna in till en rundvandring, för det finns betydligt mer att se på baksidan av huset än det som syns från framsidan.

– Julen är för många av oss en glädjens högtid, men vi vet att många barn far illa också över julen. Vi hoppas att den här insamlingen kan vara till hjälp för Bris arbete och att den ger dem ett tillskott till verksamheten att hjälpa och stötta utsatta barn och ungdomar.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Tureberg får bidrag för Sollentuna GP

Nyheter Sprider kommunens namn till omvärlden, anser politikerna Turebergs FK får ett bidrag på 300 000 kronor per år för perioden 2022–2025 för att arrangera Sollentuna Grand Prix på Sollentunavallen. Det har kultur- och fritidsnämnden beslutat.söndag 16/1 6:40

Misstänkt tjuv med störsändare greps med nystulet gods

Nyheter Blockerade fjärrlåset till bil på parkering i Häggviks handelsplats Tack vare vittnen kunde polisen i Sollentuna gripa en misstänkt tjuv som ska ha använt sig av störsändare på parkeringen i Häggviks handelsplats.fredag 14/1 15:33