VACCINKLUBB. Klubben Fållan i Slakthusområdet görs om till en vaccinationscentral. Foto: Pressbild / Mostphotos

Nattklubb görs om till massvaccinationscenter

En konsert- och kulturarena i Stockholm ställer om och blir massvaccinationscenter. Målet är att 15 000 vaccinationer ska kunna genomföras per vecka.

  • Publicerad 10:45, 19 jan 2021

Det är klubb- och konsertarenan Fållan i Slakthusområdet som görs om för att bli ett tillfälligt massvaccinationscentrum.

– Vi är oerhört tacksamma över att få möjlighet att vara delaktiga i att etablera ett av landets största vaccinationscentraler. Efter närmare ett år av dvala och ekonomisk misär är detta ett steg i rätt riktning. Det gör att våra lokaler, kompetenser och resurser kommer till användning och gör samhällsnytta. Samtidigt som det ger tro och hopp om att i närtid rikta strålkastarljuset mot scenen igen, säger Martin Lagerberg, VD på Fållan, i ett pressmeddelande.

Lokalerna anpassas

I vanliga fall huserar Fållan en konsert- och kulturarena med plats för 2 450 besökare. Nu anpassas lokalerna så att det tillfälliga vaccinationscentrumet ska stå redo när Region Stockholm ger klartecken.

Här är 400 mottagningar som ska få ge covid-vaccin

15 000 personer i veckan ska kunna vaccineras på Fållan. Vaccinationerna kommer att utföras av vårdgivaren Doktor24, som är en av aktörerna som ska bistå när det är dags att vaccinera allmänheten mot covid-19 i Region Stockholm.

– Vaccinationerna räddar liv och inger hopp om en mer normal vardag och jag är glad att vi nu, tillsammans med Fållan, kan erbjuda en trygg och säker vaccination av många personer så fort vi får klartecken, säger Christoffer Berg, ansvarig för vaccinationsverksamheten på Doktor24.

Nu öppnar Stockholms nya stora klubbsatsning