Mannen greps enligt Stockholmspolisen på torsdagen efter att ha varit anhållen i sin utevaro. Han är på sannolika skäl misstänkt för brottet uppger polisen.

Mannen som misstänks för mord blev för några år sedan kidnappad. En av de dömda var mannen som i förra veckan stacks till döds i Bagarmossen.

"Finns en koppling"

Enligt åklagaren Lisa Dos Santos handlade domen då om människorov, mindre grovt brott – det vill säga ett människorov av mindre allvarligt slag.

– Vi jobbar brett och befinner oss i ett tidigt skede av utredningen. Det jag kan säga är att det finns en koppling mellan offret och den misstänkte på så sätt att offret är dömd för brott mot den misstänkte för ett par år sedan, sade Lisa Dos Santos tidigare i veckan.

Tror ej på nätverk

Polisen tror inte att brottet är en del av en uppgörelse mellan olika kriminella nätverk eller del av den våldsvåg som svept över Stockholm sedan juldagen.

"Det finns i nuläget inget som tyder på att det skett inom nätverksmiljö." skriver Anna Westberg presstalesperson på Stockholmspolisen.

Lisa Dos Santos utvecklar:

– Vi kan inte se de typiska inslagen, till exempel skjutvapen eller del av en tydlig konflikt mellan nätverk. Men det är en del av utredningen att se vad detta bottnar i, säger Lisa Dos Santos.

Sedan i lördags är också en man häktad misstänkt för grovt skyddande av brottsling.