Det misstänkta brottet uppdagades i slutet av oktober och den kvinnliga medarbetaren, som då ska ha varit anställd på ekonomiavdelningen, blev i samband med det avstängd från sin tjänst utan lön.

Den 12 november blev hon avskedad.

– Personen är misstänkt för ett grovt brott, konstaterar Solnas presschef Makan Afshinnejad.

Medarbetaren ska ha förskingrat stora summor av kommunens pengar och enligt Sveriges Radio Ekot har överföringarna pågått i flera års tid.

– Jag kan inte säga belopp men det rör sig om miljontals kronor till konton som inte ska ha pengarna, säger Makan Afshinnejad till Mitt i Solna.

Hur den anställda kan ha gått till väga, och hur det kunnat pågå så länge, är oklart.

– Jag kan inte yttra mig om det utan det får utredningen visa. En polisanmälan är gjord och polisen har tagit det här på stort allvar. Staden har på kort sikt minskat behörigheter och tillsatt en intern utredning. I nästa skede kan det bli aktuellt med en extern utredning.

Möjligt romansbedrägeri

Det kvarstår många frågetecken, men enligt Sveriges Radios uppgifter rör det sig om en typ av romansbedrägeri. Kvinnan på Solna stad ska ha trott sig ha en relation med artisten Mick Jagger. Enligt kvinnan ska Jagger förmått henne att föra över stora summor pengar till honom.

Makan Afshinnejad kan inte kommentera eventuella kopplingar med Rolling Stones-sångaren.

– Jag har varken kunskap eller vetskap om det.