Många har säkert sett de nya byggnaderna växa upp på Brisaks gamla tomt i Mölnvik under sommaren. Nu är det klart när den nya stormarknaden Eko kommer att öppna, nämligen i mitten av november.

– Vår plan är att kunna öppna vecka 46, lagom till när julhandeln startar, säger Ted Berggren, vd Eko stormarknad. 

Butiken blir 7 000 kvadratmeter stor, plus lagerutrymmen, och rekryteringen av personal pågår för fullt, enligt Ted Berggren. Totalt ska 35–40 personer anställas.

– Den som söker jobb kan gå in vår hemsida och titta under lediga tjänster, där lägger vi ut all information.

Här på Brisaks gamla tomt ska Eko stormarknad öppna i höst.

Här på Brisaks gamla tomt ska Eko stormarknad öppna i höst.

Eva Tonström

Bas i Skåne

Konceptet är ”ett lågprisvaruhus med sällanköpsvaror i stormarknadsformat”. Där ingår allt från blommor och hårprodukter till heminredning, godis och leksaker, och en mängd annat, enligt Ted Berggren.

– Vi har ett större sortiment än de flesta andra kedjor av det här slaget, allt samlat under ett tak. Som ett mini-Ullared kan man säga. 

Mitt i Värmdö har tidigare berättat att butiken i Värmdö blir deras första i Stockholmsområdet. De har sin bas i Skåne och driver i dag 12 butiker runt om i Sverige. Planen är att ha utökat till 21 butiker år 2027.

De skulle ha öppnat redan i våras men försenades på grund av problem med leveranser av byggmaterial. Enligt företaget berodde det på kriget i Ukraina.