1946 invigdes Midsommargården vid Telefonplan. Ända sedan dess har gården varit en viktig mötesplats i området, med ett stort och brett kulturutbud.

Nu har det gått 75 år sedan de första söderortsborna klev in i huset och det ska förstås firas. På lördag den 30 oktober bjuder föreningen Midsommargården på 75-årskalas. Det blir en heldag med mycket tårta och mängder av kulturupplevelser för både stora och små – och chans att få veta mer om gårdens historia och stadsdelen.

Kalaset pågår från klockan 11 till 19.30. Inviger gör Brännkyrka brunnsorkester, som passande nog inleder med Midsommargårdens Marsch.

Författare berättar

Hela programmet finns på Midsommargårdens webbsida. Här är några axplock:

*Den fingerfärdiga trollkarlen Totoo ger föreställningar både på för- och eftermiddagen.

*Sthlm Pipe Band spelar säckpipa, klockan 14.30 och 16.15.

*Kransenbon och författaren Kjell Johansson berättar om sin nya roman "Dåligt folk", klockan 15–16. Tid för både frågor och boksignering utlovas.

*Klockan 16.30 är det dags för zumba, där seniorerna tar täten. Ett tillfälle att värme upp inför Silent Disco som pågår klockan 17.30–19.30, i stora salen. "Med lurarna på kan du välja tre olika kanaler och dansa i din egen bubbla", berättar arrangören.

Chans att rita serie

Det blir också tid för eget skapande – som att bygga robotar, skapa konst eller pyssla med en bibliotekarie. I foajén kan man också dela med sig av sina bästa minnen från Midsommargården. Där får barn också rita egna serier, med utgångspunkt från egna upplevelser i området.

Sist men inte minst erbjuds en chans att få nya vänner. I foajén berättar föreningen Midsommargården om det nya projektet MedVän, där etablerade svenskar lär känna nya svenskar och gör roliga saker tillsammans, allt från att gå på teater till att paddla kajak.