Vaksam. "Väldigt obehagligt", säger Sture Larsson i Bergshamra. Foto: Stefan Källstigen

Larm om korvar med rakblad i park

Korvar med rakblad ska ha påträffats i tivoliparken, som är ett populärt område för hundrastande. Nu uppmanar Solnapolisen till extra vaksamhet.

  • Publicerad 14:55, 1 nov 2021

Helt sjukt, vem gör så här?

Solnapolisen lade efter helgen ut en uppmaning på Instagram och Facebook om extra vaksamhet riktat till hundägare som promenerar i Bergshamra.

Enligt tips till polisen har rakblad och glas hittats i korvar som placerats ut i tivoliparken där många rastar sina hundar.

– Vi hoppas att den som ser något ska höra av sig till oss. Om man aktivt försöker att skada djur är det ett brott, säger Matti Dordlofva, operativ samordnare på Solnapolisen.

Polisen har ingen information om att någon hund ska ha skadats och det har heller inte gjorts någon polisanmälan, men man vill att hundägare är på sin vakt.

Rastar med ficklampa

Sture Larsson, Bergshamrabo och hundägare, reagerar starkt på larmet om preparerade korvar.

Han brukar ha ficklampa på sina promenader med vovven Theo, för att ha koll på vad denne sätter nosen i, men nu blir det extra vaksamhet som gäller.

– Jag ska verkligen hålla stenkoll. Väldigt obehagligt, säger Sture Larsson och drar paralleller till vinterns uppmärksammade larm från Malmö där någon placerade ut glasbitar i bullar i parker och hundrastgårdar.

– Helt sjukt, vem gör så här? frågar sig Sture.

Uppmaning. Polisens inlägg på Facebook. Foto: Skärmavbildning