I tisdags hade Kerstin Börjeson, ledare för kören Hägersten A Cappella, en oväntad lunchdate. Hon och Filippinernas ambassadör i Sverige, Maria Lumen Isleta, åt ihop på en krog i city.

– Det var väldigt avspänt, trevligt och informellt, berättar Kerstin Börjeson.

Orsaken till mötet var den globala uppmärksamhet som Hägersten A Cappella fått under januari. Ett klipp där kören sjunger den filippinska barnvisan "Leron Leron sinta" har fått 5–6 miljoner visningar på Tiktok och tiotusentals på Youtube när filippinier världen över sett och delat den.

– Ambassadören ville veta hur i all sin dar vi fått tag på stycket som är en omtyckt barnsång. Och så ville hon veta lite om vår kör och bjöd in oss att vara med på ambassadens nationaldagsfirande. Det vill vi självklart, säger Kerstin Börjeson.

Får mycket beröm

I kommentarsfält i sociala medier hyllar filippinier körens insats och bedyrar hur hedrade de är över att en känd visa från deras land sjungs så fint av en kör från det avlägsna Sverige. "Truly amazing ... Hats off for this Swedish choir" (Verkligen otroligt … Hatten av för den här svenska kören), "Goosebumps" (Gåshud) och "What av wonderful rendition ... perfection" (Vilken underbar återgivning ... perfektion), för att nämna några exempel.

– Det är jätteroligt och helt galet, tycker alla i kören, säger Kerstin Börjeson som också blivit intervjuad i direktsändning av filippinska CNN.

Kerstin Börjeson vid prisutdelningen i Jurmala.

Kerstin Börjeson vid prisutdelningen i Jurmala.

Kaspars Teilans

Vann flera priser

Klippet där Hägersten A Cappella sjunger visan är från den prestigefyllda körtävlingen International Baltic Sea Choir Competition i Jurmala i Lettland, där kören vann flera priser i september 2022.

– Det var där vi sjöng folkvisan, på filippinska. Vi hittade den genom ett tips vi fått från en kördirigent här i Stockholm, när vi ville ha något piggt, snabbt och glatt, säger Kerstin Börjeson.

Inspelningen har legat på Youtube sedan hösten 2022, men det är först nu den fått vingar. En visa om den lille pojken Leron vars korg går sönder när han plockar papayor, men som ändå kämpar vidare.

– Vi har fått kommentarer om att vi lyckats väl med språket. Det är roligt!